SBF’s nieuwe leven achter tralies

Stefan de Graaf


Sam Bankman-Fried, de oprichter van de gevallen cryptobeurs FTX, kreeg onlangs een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd.

Ondanks dat hij beschuldigd is van zeven aantijgingen, handhaaft Bankman-Fried nog altijd zijn onschuld. ‘SBF’ wacht momenteel op zijn beroep in onzekerheid.

Cryptobeurs Binance ontvangt miljoenen boete van Canadese overheid

Cryptobeurs Binance ontvangt miljoenen boete van Canadese overheid

Cryptokoning verbreekt maandenlange stilte

Bankman-Fried heeft voor het eerst sinds zijn opsluiting een interview gegeven. Hij verklaarde dat hij “goed is geworden in het verbloemen” en deed alsof het goed met hem gaat.

SBF werd veroordeeld voor fraude en heeft zo een gevangenisstraf van 25 jaar aan zijn broek hangen. Toch claimt SBF, ondanks alle beschuldigingen, dat hij onschuldig is. Zijn hoger beroep wordt momenteel gepland. In de tussentijd is de voormalig miljardair een nieuw handeltje gestart, namelijk de handel in zakken rijst.

Sinds augustus 2023 heeft de oud ‘cryptokoning’ zich niet meer uitgelaten in de media. Toen werd hij opgesloten in het Metropolitan Detention Center (MDC) in Brooklyn, Amerika. Op 9 mei van dit jaar sprak hij voor het eerst. In een interview met William Cohan vond het gesprek plaats.

Daarin liet SBF weten in wat voor erbarmelijke omstandigheden hij leeft in de gevangenis. Zijn dieet bestaat uit veganistische maaltijden, die volgens medegevangenen “letterlijk stinken naar stront”. SBF leeft op enkel bonen en rijst. Dat is ook waar zijn handel in zakken rijst vandaan komt.

SBF verblijft met tientallen moordenaars in de gevangenis

Bankman-Fried stond terecht voor zeven misdrijven. Dit alles was voor de rechter genoeg om hem voor 25 jaar vast te zetten. Onlangs dook er op X (voorheen Twitter) een recente foto van hem op.

In totaal heeft Bankman-Fried elf kilo verloren. Ook was hij naar zeggen “minder mollig, minder manisch en minder zenuwachtig”. Dat stelde Puck News, de omroep achter het interview. Ook had de gedetineerde wallen onder zijn ogen.

Volgens Puck News had Cohan een interview met een totaal andere SBF dan gewend. De interviewer werd “vrijwel de hele tijd” in de ogen aangekeken. Echter lag dat volgens SBF zelf aan het feit dat hij goed geworden is om het te laten lijken alsof het goed met hem gaat.

Tot slot is bekend dat de ex-CEO van FTX in een open zaal slaapt met 35 andere gevangenen. Daar zitten diverse moordenaars tussen, wordt gemeld. Hij slaapt slecht en verveelt zich enorm. Zijn nachtrust wordt erg vaak verstoord. Niet omdat hij bang is voor zijn veiligheid, geeft hij zelf aan. Andere gevangenen zouden hem wakker maken om te vragen naar zijn zakken rijst.


Post Views: 34Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment