Sam Bankman-Fried is jarig, maar viert voorlopig geen feest

Stefan de Graaf


Gisteren doorbrak bitcoin (BTC) na meer dan twee jaar zijn all time high van $69.000. Daarmee is de vieze nasmaak van de lange bearmarkt grotendeels verdwenen. Deze bearmarkt werd ingeluid door de implosie van de FTX crypto exchange in november 2022. De kans dat voormalig topman van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), de nieuwe all time high van bitcoin zal vieren is echter klein. Tijd voor een kleine recap.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Wat gebeurde er met FTX?

SBF zit zoals je misschien wel weet al enkele maanden in de gevangenis om zijn straf uit te zitten. Maar ironisch genoeg is het vandaag wel een heel speciale dag voor Bankman-Fried. Hij mag vandaag namelijk de kaarsjes uitblazen. Vandaag is de beste man 31 jaar oud geworden. Hoewel bitcoin bezitters een mooi jaar achter de rug hebben, kan dat niet over het afgelopen jaar van Bankman-Fried worden gezegd. 

Zoals gezegd is Sam Bankman-Fried, in de crypto wereld SBF genoemd, de voormalig CEO van de ingestorte crypto beurs FTX. Tijdens de afgelopen crypto bullrun groeide FTX uit tot een heus crypto imperium. In november 2022 viel het kaartenhuis echter in elkaar. Er kwam aan het licht dat de crypto beurs met geld van klanten sjoemelde. Maar liefst $10 miljard aan klantentegoeden ging verloren.

In oktober vorig jaar ging zijn strafrechtelijk proces van start. Hoewel hij ten allen tijde zijn onschuld volhield, werd hij veroordeeld tot 110 jaar cel. Onder andere voormalig collega’s bekende schuld en besloten tegen Bankman-Fried te getuigen. SBF heeft zich volgens de rechter onder andere schuldig gemaakt aan fraude, oplichting en manipulatie. 

Bankman-Fried wil strafvermindering

Waar hij ooit als messiah werd gezien van de crypto wereld is hij nu een schlemiel. Zijn imperium van $35 miljard dollar is niets meer waard en Bankman-Fried spendeert zijn tijd nu achter de tralies. Vorige week werd overigens bekend dat hij gaat proberen een strafvermindering te krijgen. Hij zou graag zijn 110 jaar durende straf zien dalen tot 6 jaar. Lees daar in dit artikel meer over.

Destijds, in november 2022 markeerde de ineenstroting van FTX de start van een lange en donkere bearmarkt. Met de notering van een gloednieuwe bitcoin all-time high is zoals gezegd de vieze nasmaak aan het debacle flink weggeëbd. Hopelijk heeft SBF onder omstandigheden toch nog een fijne verjaardag.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment