Rothschilds investeren $4,2 miljoen in bitcoin via ETF’s

Stefan de Graaf


Edmond de Rothschild, een gerenommeerde Zwitserse private bank, heeft recentelijk haar intrede gemaakt in de wereld van cryptocurrencies. De grote Zwitserse bank blijkt namelijk in bitcoin (BTC) te investeren. Dat blijkt uit nieuwe documenten die de bank heeft ingediend.

Crypto Ontbijt: Bitcoin whales kopen massaal, Grayscale fonds positief

Crypto Ontbijt: Bitcoin whales kopen massaal, Grayscale fonds positief

Historische stap voor BTC

De bank wordt al decennia lang gezien als een prominente naam in de financiële sector. De bank is actief in 14 landen en heeft een geschat beheerd vermogen van CHF 158 miljard, oftewel ongeveer €161 miljard. Nu kiezen ze voor een nieuwe strategie als het gaat om hun beleggingen. Edmond de Rothschild Bank is namelijk begonnen met het verwerven van aandelen in de digitale cryptomarkt, blijkt uit een recente filing van de SEC. Hiermee zetten ze een nieuwe historische stap in de lange geschiedenis van de bank.

Investeringen in Bitcoin ETF’s

De beleggingen van de Rothschild bank in cryptocurrencies komen neer op een totaalbedrag van $4,2 miljoen. Hoewel dit maar een bescheiden bedrag is voor een bank van dit kaliber, laat het hiermee wel de intenties en het vertrouwen in crypto zien.

De bank heeft aandelen verwerft in twee verschillende Bitcoin trust funds, namelijk Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) en BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Signaal richting traditionele financiële sector

De Edmond de Rothschild bank, waar de familie Rothschild nog steeds leiding aan geeft, staat bekend als een innovator en een bank die altijd kijkt naar de toekomst. In 2023 werd Ariane de Rothschild de eerste vrouwelijke CEO in het bedrijf. Dit werd gezien als een revolutionaire stap in de geschiedenis van de bank. Met het investeren in crypto laat de bank zien dat ze deze toekomstgerichte visie door wil zetten en dat de bank mee wil gaan in de hedendaagse ontwikkelingen.

De stap die de Rothschild bank zet kan ook een belangrijk signaal zijn naar de rest van de traditionele financiële wereld. Het kan andere financiële instellingen beïnvloeden om mogelijk ook de stap richting cryptocurrencies te zetten.


Post Views: 314Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment