Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

Stefan de Graaf


Hoewel de prestaties van ripple (XRP) te wensen over laten, werkt het bedrijf achter de cryptocurrency hard door. Ripple Labs kondigde op 11 juni namelijk een nieuwe succesvolle overname aan.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Ripple focust met overname op de toekomst

Het gaat om Standard Custody, een digitale activa bewaarder. De deal werd eerder dit jaar aangekondigd en is cruciaal voor Ripple’s plannen om een Amerikaanse dollar stablecoin uit te rollen. Ook zal de overname helpen bij bredere doelen van de tokenisering van real-world asset (RWA).

De overname van Standard Custody brengt Ripple een aantal voordelen. Zo heeft het bedrijf  goedkeuring van de New York Department of Financial Services (NYDFS), een van de strengste financiële toezichthouders voor digitale activa. Dit geeft Ripple een solide regelgevende basis en verhoogt het vertrouwen in hun diensten.

De overname past in de bredere strategie van Ripple en volgt op de acquisitie van Metaco, een andere firma voor digitale activa bewaring, die in 2023 plaatsvond. Bij deze overname ging een bedrag van 250 miljoen dollar gemoeid.

Ripple gelooft dat de institutionele crypto bewaring industrie tegen 2030 een waarde van 10 biljoen dollar zal bereiken, omdat banken steeds meer digitale activa bewakingsdiensten willen bieden aan hun klanten.

De potentie van tokenisatie

Bewaringsdiensten zoals Standard Custody en Metaco omvatten de opkomst van het tokenisering van RWA’s, een markt die volgens Chainlink (LINK) meer dan $800 biljoen zou kunnen bereiken als alle kapitaalactiva wereldwijd worden getokeniseerd.

De overname past ook in de doelen van Ripple om in te springen op de tokenisatie trend. Larry Fink, CEO van vermogensbeheerder Blackrock, benadrukt dat tokenisatie de volgende grote stap is voor blockchain technologie. “We geloven dat de tokenisatie van financiële activa essentieel is. Dit zal ertoe leiden dat elk aandeel en elke obligatie op één ledger staan,” aldus Fink.

Het BUIDL fonds van Blackrock is gericht op RWA;s en stimuleert deze groei, met al meer dan $1 miljard aan getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties. Ook heeft BlackRock eerder dit jaar een tokenisatie fonds gelanceerd op de Ethereum (ETH) blockchain, dat inmiddels al honderden miljoenen dollars heeft aangetrokken.


Post Views: 56

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment