Ripple (XRP) en cosmos (ATOM) maken hun entree op grote cryptobeurs

Stefan de Graaf


Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2020 Ripple aanklaagde, koos een groot aantal crypto exchanges ervoor om Ripple’s cryptocurrency XRP uit hun aanbod te halen.

Toen Ripple in de zomer van 2023 een eerste overwinning behaalde in de rechtszaak, kregen meerdere cryptobeurzen het vertrouwen om XRP terug te brengen. Ook BitMEX durft het nu aan om XRP aan te bieden.


XRP stijgt plots 18% in een uur, analist deelt mogelijk prijsdoel

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

XRP & ATOM toegevoegd op BitMEX

In een persbericht kondigt de grote derivatenbeurs aan dat het twee handelsparen heeft toegevoegd aan BitMEX’ spotmarkt, namelijk XRP-USDT en ATOM-USDT. ATOM is de cryptocurrency van het Cosmos-netwerk.

BitMEX lijkt na de rechtszaak niet de ondersteuning voor XRP helemaal te hebben laten vallen, het is simpelweg minder gericht op spotmarkten. In plaats daarvan richt het zich voornamelijk op derivaten, in de vorm van perpetual-futurescontracten, ook wel bekend als ‘perpetual swaps’.

Met deze contracten kun je speculeren op de koers, zonder dat er een verloopdatum is. Normaal gesproken verlopen futurescontracten na een bepaalde termijn, waarna je je positie moet verkopen of moet laten ‘doorrollen’ naar het nieuwe contract. Een ander belangrijk aspect van deze financiële producten is de ingebouwde hefboom.

Daarnaast biedt BitMEX de mogelijkheid om XRP en ATOM direct te converteren, onafhankelijk van de spotmarkt. Dat kan zowel met USDT als USDC en ruim 30 andere cryptocurrencies. Bovendien betaal je volgens het bedrijf dan geen extra kosten en hoef je je niet druk te maken om liquiditeit. Ook betekent de toevoegingen aan de spotmarkten dat je XRP en ATOM nu op kunt nemen en kunt verplaatsen naar je eigen wallet.

Ripple krijgt weer steun, ondanks lopende rechtszaak

De rechtszaak tegen Ripple is nog altijd niet afgelopen, maar XRP krijgt inmiddels wel weer meer steun van handelsplatformen. In 2020 is de token op veel verschillende beurzen uit het aanbod gehaald, waaronder op Bitstamp, Coinbase en Gemini.

Vorig jaar kwam hier snel verandering in nadat de rechter oordeelde dat secundaire verkopen van XRP niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt. Zo maakten Coinbase en Gemini kort na elkaar bekend de coin weer aan te bieden aan klanten.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment