Ripple verzorgt crypto stap van een van ’s werelds grootste banken

Stefan de Graaf


De Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC), een van de grootste banken ter wereld, heeft aangekondigd een institutioneel bewaarplatform te lanceren voor tokenized securities, ook wel bekend als security tokens. Hiervoor sluit het de handen ineen met het Zwitserse Metaco, een crypto-bewaarbedrijf dat recentelijk is overgenomen door Ripple (het bedrijf achter XRP).


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto custody dankzij Ripple’s Metaco

HSBC bracht gisteren het nieuws naar buiten. De Britse bankgigant zal gebruik maken van Harmonize, Metaco’s platform voor instituties dat ‘’helpt bij het uniformeren van de beveiliging en het beheer van digitale activa’’, aldus het persbericht.

HSBC verwacht de nieuwe dienst ergens volgend jaar uit te rollen. De bank wees erop dat de plannen vooralsnog uitsluitend betrekking hebben op getokeniseerde securities, ofwel effecten uitgegeven op de blockchain. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen, obligaties en opties zijn die omgezet zijn in verhandelbare tokens. De nieuwe bewaardienst heeft dus geen betrekking op cryptomunten zoals bitcoin (BTC).

Zhu Kuang Lee, HSBC’s Chief Digital, Data and Innovation officer, schreef het volgende in de aankondiging:

‘’We zien een toenemende vraag naar custody en fondsadministratie van digitale activa en vermogensbeheerders en -eigenaren aangezien deze markt zich blijft ontwikkelen. Door middel van belangrijke partnerschappen levert HSBC de volgende generatie bewaarinfrastructuur die schaalbaar een veilig zal zijn.’’

Metaco werd afgelopen mei verworven door Ripple voor een totaalbedrag van 250 miljoen dollar. De overname werd gefinancierd met een mix van contanten en Ripple-aandelen waardoor Ripple de enige aandeelhouder van Metaco werd. Het bedrijf opereert echter nog steeds als een op zichzelf staand merk.

Geen onbekende in blockchain wereld

Het is niet de eerste stap van HSBC in de wereld van digitale activa. Vorig jaar november zette de bank zijn eerste stap in de blockchainwereld met de lancering van ‘HSBC Orion’, een tokenisatieplatform voor de uitgifte van digitale obligaties.

Vorige week introduceerde HSBC bovendien een nieuw systeem die het eigendom van fysiek goud van institutionele klanten tokeniseert. De getokeniseerde vorm van het edelmetaal dat in de Londense kluis wordt bewaard, kan worden verhandeld via de blockchain.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment