Navin Gupta, de algemeen directeur van Ripple, het bedrijf achter XRP, wijst op de noodzaak van “technologie-neutrale” regelgeving binnen de cryptowereld. Hij pleit voor wet- en regelgeving die niet specifiek gericht is op enkel crypto, maar gericht is op de gehele technologie-sector.
Intention turns into action, and action turns into building, collaboration and partnerships. 🤝@Navinblockchain shares how #RippleSwell in Dubai brings people together to drive crypto innovation. 🇦🇪 pic.twitter.com/qS7AiWMJMV
— Ripple (@Ripple) November 9, 2023
🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
Crypto regelgeving loopt achter, zegt Ripple topman
Gupta is verantwoordelijk voor Ripple in Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Hij benadrukt dat de huidige regelgeving vaak achterloopt op de snelle ontwikkelingen binnen de crypto-industrie. Dat deed hij, net als Ripple CEO Brad Garlinghouse, tijdens het Swell 2023 evenement in Dubai:
“We willen niet dat mensen nadenken over het reguleren van de technologie. We willen dat regelgevers, of wie dan ook, technologieneutraal zijn. Het maakt niet uit of de desbetreffende activiteit plaatsvindt op de blockchain of traditioneel.
Als iemand betalingen verricht, moet het gereguleerd worden als een betalingsinstrument. Als iets als een effect wordt beschouwd, moet het gereguleerd worden als een effecteninstrument,” aldus Gupta.
Crypto educatie moet prioriteit krijgen
Een belangrijk punt dat Gupta naar voren brengt, is het risico van regelgeving gericht op specifieke technologieën. Dergelijke regels kunnen namelijk de ontwikkeling van nieuwe en veelbelovende projecten belemmeren, zegt Gupta.
Gupta benadrukt daarom het belang van educatie en samenwerking met regelgevers om hun begrip van de branche te vergroten. Daarnaast is het volgens hem van vitaal belang om niet-speculatieve toepassingen van crypto te introduceren. Gupta zegt het volgende hierover:
“Educatie en projecten gebaseerd op nut, waar echte bruikbaarheid is, zijn de manier waarop we regelgevers aan boord kunnen krijgen. Wanneer je praat over niet-speculatieve gebruiksscenario’s en hoe crypto daarin een rol kan spelen, luisteren regelgevers aandachtig omdat je dan niet zegt dat mensen speculeren om hun geld te verdubbelen. Je zegt, ‘Hoe kunnen we het makkelijker maken voor burgers om een beter voordeel te behalen dat ze vandaag niet krijgen?’”