Ripple tegenaanval, bank- en cryptoplannen X en meer

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Ripple dient bezwaar in tegen miljardenboete

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft gisteren bezwaar ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank tegen de poging van de Securities and Exchange Commission (SEC) om het bedrijf een megaboete van 2 miljard dollar te laten betalen.

De eindeloze juridische strijd tussen Ripple en de SEC is al sinds eind 2020 aan gang. De toezichthouder beschuldigt het cryptobedrijf van het overtreden van de Amerikaanse effectenwetgeving.

Ongeveer een maand terug eiste de Amerikaanse financiële waakhond dat Ripple 876 miljoen betaalt die het verkreeg als onterechte winst, 198 miljoen dollar betaalt aan rente en een boete van 876 miljoen dollar

Stuart Alderoty, Ripple’s chief legal officer, liet op socialmediaplatform X weten dat de eis van de SEC naar zijn inziens bewijs is van voortdurende intimidatie tegenover de Amerikaanse crypto-industrie. “We blijven erop vertrouwen dat de rechter deze laatste fase van de remedies eerlijk zal benaderen,” zo schreef Alderoty.

X deelt details betalingsdiensten, toekomstperspectief crypto

Het is al geruime tijd bekend dat socialmediaplatform X ergens dit jaar betalingsdiensten gaat uitrollen, wat een grote stap markeert in de transitie naar een zogenoemde ‘everything app’. De chief security officer van betalingen bij X, Christopher Stanley, heeft gisteren enkele details naar buiten gebracht over de aankomende betalingsmogelijkheden van X.

Gebruikers zouden uiteindelijk de verwachte betalingsfuncties van de app moeten kunnen gebruiken om geld naar andere gebruikers te sturen, dingen in winkels te kopen en zelfs rente te verdienen op hun saldo.

Veel crypto-investeerders speculeren al een tijdje over een mogelijke integratie van digitale activa bij de betalingsdiensten van X. Verschillende commentatoren hebben gedeeld dat aanvankelijk uitsluitend fiatvaluta’s ondersteund zullen worden. Elon Musk, de eigenaar van het socialmediabedrijf, zou ontwikkelaars echter hebben opgedragen het betalingssysteem zo te bouwen dat crypto-functionaliteit later nog toegevoegd kan worden aan het arsenaal.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

PayPal wil groene bitcoin miners belonen

De internationale betalingsgigant PayPal heeft gisteren voorgesteld om duurzame bitcoin (BTC) mining economisch aantrekkelijk te maken door groene miners te belonen. De Blockchain Research Group van PayPal heeft in samenwerking met Energy Web en DMG Blockchain Solutions een platform ontwikkeld om bitcoin miners die koolstofarme energiebronnen gebruiken te monitoren en te belonen met ‘’crypto-economische incentives’’.


Waarom deze bitcoin cyclus mogelijk anders is dan alle eerdere

Nipte instroom voor bitcoin ETF’s

Tot slot nemen we kijkje bij de resultaten van de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Gisteren hebben de beursfondsen een positieve dag beleefd, met een gecombineerde netto-instroom van 62,2 miljoen dollar.

Dit betekent dat de fondsen nu weer twee (nipte) groene dagen achter de rug hebben na een hardnekkige stream van 5 dagen gekenmerkt door uitstromen.

Grayscale’s GBTC zag gisteren slechts 35 miljoen dollar uit het fonds stromen. Het markeert de derde achtereenvolgende handelsdag met een lagere netto-uitstroom dan 100 miljoen dollar.


Post Views: 20

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment