Ripple oprichter gehackt, wat we nu weten

Stefan de Graaf


Een van de mede-oprichters van Ripple, het bedrijf achter XRP, is gehackt. In totaal is er voor meer dan 100 miljoen dollar aan XRP buitgemaakt. In eerste instantie leek erop alsof Ripple zelf was gehackt, maar de gemeenschap kan nu opgelucht adem halen.


Ripple zet tegenaanval in: ‘verzoek om documenten slaat nergens op’

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

213 miljoen XRP gestolen

De welbekende ‘crypto detective’ ZachXBT bracht vlak na 15:00 uur de hack aan het licht op sociale mediaplatform X.

Hij bracht het nieuws de wereld in alsof Ripple was gehackt, maar het duurde niet lang voordat Ripple mede-oprichter Chris Larsen duidelijkheid verschafte.

ZachXBT had echter wel opgespoord dat een totaal van 213 miljoen XRP was gestolen. Tegen de huidige XRP koers komt dit overeen met ruim 107 miljoen dollar.

Het totale bedrag is vanuit één wallet verstuurd richting een berg aan grote crypto exchanges. ‘’Tot nu toe is het gestolen geld witgewassen via MEXC, Gate, Binance, Kraken, OKX, HTX, HitBTC, etc,’’ zo meldt ZachXBT aan zijn 489 duizend X-volgers.

Ripple oprichter reageert

Het duurde slechts een halfuur voordat Larsen reageerde op het bericht van ZachXBT. Hij stelde de Ripple-gemeenschap gerust door te melden dat het niet om een wallet van Ripple zelf bleek te gaan.

Hij schrijft dat enkele van zijn persoonlijke XRP-accounts zijn gecompromitteerd. ‘’We waren snel in staat om het probleem te identificeren en hebben betrokken adressen opnmiddelijk aan beurzen gemeld om ze te bevriezen,’’ aldus Larsen.

Hij geeft bovendien aan dat wetshandhaving al is ingeschakeld om de kwaadwillende(n) op te sporen.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

XRP prijsverloop

Toen het bericht van ZachXBT werd gedeeld stond XRP op een prijs van nipt boven de 0,50 dollar. Het nieuws bracht een lichte daling teweeg tot een kortstondig dieptepunt van 0,4848. In totaal betreft het een daling van zo’n 4 procent.

Al snel schoot de koers echter weer omhoog, zelfs voordat Larsen had gereageerd op X.

Op het moment van schrijven bevindt de XRP koers zich, net als vóór het nieuws bekend werd gemaakt, op 0,5049 dollar.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment