Ripple onthult nieuw betaalplatform tijdens XRP evenement

Stefan de Graaf


Ripple, bekend van de XRP munt, komt naar buiten met opwindend nieuws. Het FinTech-bedrijf onthult twee nieuwe initiatieven om zowel de Amerikaanse als de Afrikaanse crypto markten te bedienen.

Een nieuw initiatief van Ripple is het betalingsplatform Ripple Payments, dat voorheen RippleNet heette. Met de lancering van dit platform streeft het bedrijf naar het aantrekken van zakelijke dienstverbanden voor grensoverschrijdende betalingen.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Ripple Payments voor zakelijke klanten

Het doel van het vernieuwde betalingsplatform is om nieuwe klanten en ondernemers aan te trekken die beschikken over geldoverdrachtslicenties. Ook wil Ripple de toegang tot het platform vergemakkelijken voor bedrijven die geen diepgaande kennis hebben van blockchain- en cryptotechnologie.

Brendan Berry, hoofd betalingsoplossingen bij Ripple, is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden en benadrukt dat het platform draait om eenvoud. Hij stelt:

“We abstraheren alle complexiteit van interactie met digitale activa en alle kennis of knowhow die geassocieerd wordt met blockchain en bieden klanten een elegante oplossing zodat ze onmiddellijk kunnen beginnen met het verzenden van betalingen.”

Ripple concentreerde zich voorheen voornamelijk op het bedienen van financiële instellingen met licenties. Met het vernieuwde Ripple Payments platform kunnen zakelijke klanten hun transacties verrichten via het netwerk van Ripple.

Om toegang te krijgen tot het Ripple-netwerk moeten beoogde klanten eerst een vereiste procedure doorlopen. Ripple Payments is ontstaan na het verkrijgen van de 30 benodigde overdrachtslicenties.

Samenwerking Ripple en Afrikaanse FinTech

Naast de onthulling van het vernieuwde betaalplatform, kondigt Ripple ook de samenwerking met de Afrikaanse FinTech-onderneming Onafriq aan. Deze strategische zet is gericht op het vergemakkelijken van grensoverschrijdende betalingen tussen Afrika en andere werelddelen.

Dankzij de samenwerking kunnen klanten uit het Verenigd Koningrijk, Australië en de GCC landen uit het Midden-Oosten moeiteloos geld versturen naar Afrika. Deze transacties kunnen worden verstuurd naar 27 landen binnen het Afrikaanse netwerk van Onafriq.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Belangrijke dag voor Ripple

Deze aankondigingen zijn afkomstig van SWELL, het evenement van Ripple, in Dubai. Tijdens de eerste dag werden meerdere grote aankondigingen gemaakt en wellicht volgen vandaag nog meer.

Eerder vandaag kondigde het bedrijf Metaco, dat dit jaar is overgenomen door Ripple, een samenwerking aan met de Britse bankgigant HSBC.





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment