Ripple krijgt steun van enorme Britse bank bij crypto bewaring

Stefan de Graaf


Crypto-bewaarbedrijf Metaco, eigendom van Ripple (XRP), verwelkomt een nieuwe partner in zijn netwerk voor de opslag van digitale activa. Zodia Custody, een digitale activabewaarder die wordt ondersteund door de Britse bank ‘Standard Chartered’, voegt zicht toe aan het Metaco-netwerk.

Beide bedrijven richten zich op de veilige opslag en bewaring van digitale activa voor instellingen. Het doel van dit partnerschap is het vergroten van de veiligheid en bewaring van digitale activa voor wereldwijde bedrijven.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Metaco en Zodia Custody werken aan internationale activabewaring

De verbinding tussen Metaco en Zodia Custody zal fungeren als een internationaal sub-custody netwerk. Deze term uit de bankwereld betekent dat een instelling een externe bewaarder inschakelt om activa namens hen te beheren en te bewaren.

Instellingen op het netwerk van Metaco kunnen gebruikmaken van de veilige opslag en het aanbod voor off-exchange settlements, genaamd Interchange. Sinds de ineenstorting van de cryptobeurs FTX worden afwikkelingsnetwerken als deze steeds populairder.

CEO van Zodia Custody: “derde generatie van crypto-custody”

Metaco en Zodia Custody willen met de samenwerking bereiken dat financiële instellingen met vertrouwen kunnen opereren. Julian Sawyer, CEO van Zodia Custody, beschrijft het partnerschap als een mijlpaal in de evolutie van crypto-custody en benadrukte aan Coindesk:

“Ik beschouw dit als de derde generatie van crypto-bewaring, waarbij meerdere custodians met elkaar verbonden zijn. Bijvoorbeeld, een klant in Brazilië, die een custodian is, wil mogelijk wat activa in het VK bewaren, en ze bevinden zich momenteel niet in het VK. Dus ze zouden ons kunnen gebruiken als hun sub-bewaring en gebruikmaken van onze regelgevende toestemmingen, enzovoort.”

Sawyer ziet de samenwerking met het Metaco-netwerk als een evolutie naar de derde generatie van crypto-bewaring. Volgens hem biedt het wereldwijde instellingen de flexibiliteit om elkaars activa te bewaren en stelt het hen in staat om beter te voldoen aan specifieke klantbehoeften.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Overname van Metaco strategische zet van Ripple

De integratie van Zodia Custody met het netwerk van Metaco opent de deur naar een betere samenwerking tussen activabewaarders, cryptobeurzen en platforms. Het helpt wereldwijde bedrijven om op een goede manier samen te werken binnen de geldende regels in de financiële sector.

Het partnerschap tussen Metaco en Zodia Custody, onder de vleugels van Ripple, zorgt voor een boost in de crypto-industrie. Grote investeerders kunnen hierdoor profiteren van extra veiligheidsmaatregelen en de mogelijkheid om hun digitale bezittingen overal ter wereld op te slaan.

Post Views: 210

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment