Ripple gaat belangrijke tijd tegemoet, koers kan sterk reageren

Stefan de Graaf


Ripple (XRP) kwam ook in 2023 weer veel in aanraking met juridische kwesties. Toch was het een positief jaar voor de crypto: de prijs is in het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Ondanks deze groei wijzen recente en komende gebeurtenissen op mogelijke prijsbewegingen.


Kerstcadeautje šŸŽ PostNLā€™s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor ā‚¬9,25

Een bewogen crypto jaar voor Ripple

In 2023 heeft Ripple (XRP) opmerkelijke vooruitgang geboekt, ondanks aanhoudende juridische uitdagingen. Met een indrukwekkende stijging van 87% in dit kalenderjaar bewijst XRP zijn veerkracht. Hoewel de XRP-prijs gedurende een groot deel van het jaar opwaarts bewoog, vertoonde de laatste weken in december een zijwaartse beweging. Zo ligt de prijs nu rond de $0.62.

De juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC), die in 2020 begon, heeft Ripple niet belemmerd in zijn indrukwekkende prestaties. De belangrijke beslissing waarbij werd bevestigd dat XRP-tokens geen effecten zijn hebben de crypto gunstig beĆÆnvloed.

Rechtszaak SEC & Ripple

In elk geval is het cruciaal om te kijken naar belangrijke naderende data in de rechtszaak van Ripple, die mogelijk de ontwikkelingen in de XRP-prijs zullen beĆÆnvloeden. Met het begin van de zaak tussen de SEC en Coinbase op 17 januari. Eerder leidde een positieve uitspraak voor Ripple tot de heropname van XRP op Coinbase, nadat het zeven maanden geleden de XRP-munten van de hand deed.

De deadline voor de ontdekking van bewijs in de zaak tussen SEC en Ripple is op 12 februari. Belangrijke data in het nieuwe jaar zijn onder andere: 12 februari 2024 begint de briefing; 13 maart 2024 dient de SEC de remedies brief in; 12 april 2024 dient Ripple zijn verweer in en tot slot reageert de SEC op 29 april 2024.

Naast juridische ontwikkelingen toont on-chaindata veel beweging in de markt. Diverse whales (enorme cryptobezitters) verplaatsten namelijk 537 miljoen XRP in 24 uur. Daarnaast zijn er transacties uitgevoerd omtrent het verplaatsen van 300 miljoen XRP van Binance naar een onbekend adres en een groei van het dagelijkse transactievolume met 350%. Genoeg om naar uit te kijken voor Ripple en XRP in 2024.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment