Ripple CEO haalt uit naar stablecoin Tether, markt reageert

Stefan de Graaf


Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, sprak zich onlangs uit over de stablecoin Tether (USDT). Daarbij kreeg hij aanzienlijke kritiek vanwege onder andere de CEO van Tether, Paolo Ardoino, en Samson Mow, de CEO van Jan3.

Garlinghouse sprak uit dat “de Amerikaanse overheid achter Tether aangaat.”. Hiermee suggereerde de Ripple CEO dat de overheid meer controle wil over stablecoin uitgevers die door de Amerikaanse dollar gedekte crypto’s uitgeven. Tether is volgens hem de grootste speler op deze markt.

Tether staat al een tijd onder druk en wordt beschuldigd van het niet goed auditeren of volledig dekken van hun stablecoins. Ook zijn er zorgen over het manipuleren van de markt waarbij het bedrijf USDT uit het niets creëert.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hevige reacties

Paolo Ardoino reageerde op de uitspraken door Brad te beschuldigen van onwetendheid. Hij noemde Garlinghouse een “uninformed CEO”. Daarnaast gaf Samson Mow ook kritiek op Garlinghouse en zei dat hij de aanvallen aan de “XRP bots” moest overlaten, waarmee hij impliceert dat Garlinghouse’s opmerkingen ongegrond waren.

Brad Garlinghouse verdedigde zich door te zeggen dat hij Tether niet aanviel, maar juist benadrukte dat hij Tether als een enorm belangrijk onderdeel van het ecosysteem ziet.

Ripple’s eigen stablecoin

De kritiek van de Ripple CEO komt gedurende een periode dat het crypto bedrijf ook aan zijn eigen stablecoin werkt. Deze stablecoin, genaamd RLUSD, zal aanvankelijk beschikbaar zijn op de XRP en Ethereum (ETH) blockchains, met een geplande lancering later dit jaar.

David Schwartz, Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, verklaarde dat de groeiende interesse in stablecoins en de toenemende kritiek op Tether de drijfveren waren voor de lancering. Ondanks concurrentie van Tether’s USDT en Circle’s USDC, die momenteel de stablecoinmarkt domineren, gelooft Ripple dat er ruimte is voor meerdere spelers.

De RLUSD stablecoin zal worden gedekt door contante dollars, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en andere gelijkwaardige activa. Ripple zal zorgen voor maandelijkse audits van deze reserves door een externe partij om transparantie en vertrouwen te waarborgen, en zo situaties zoals het Terra-fiasco te vermijden.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment