Rich Dad-auteur waarschuwt voor “bedreiging van financiële vrijheid”

Stefan de Graaf


Robert Kiyosaki, de bekende auteur van het boek “Rich Dad Poor Dad”, heeft recentelijk gewaarschuwd voor de gevaren van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Deze waarschuwing komt temidden van toenemende politieke spanningen en de dreiging van oorlog in verschillende delen van de wereld. Kiyosaki verwacht dat dit het ontwikkelingsproces van de CBDC’s wel eens zou kunnen versnellen.


Circle schrapt USDC stablecoin op TRON in onverwachte wending

Zijn CBDC’s een toekomstig spionagetool?

CBDC’s zijn digitale valuta’s die worden uitgegeven door centrale banken. Ze worden gezien als een moderne evolutie van traditionele fiatvaluta’s zoals de dollar of de euro. In plaats van fysiek contant geld te gebruiken, zouden mensen transacties uitvoeren met digitale eenheden die worden beheerd door centrale autoriteiten.

De 76-jarige Kiyosaki waarschuwt echter dat CBDC’s een bedreiging kunnen vormen voor de financiële vrijheid en privacy van individuen. Hij benadrukt dat deze digitale valuta’s de mogelijkheid bieden voor overheden en centrale banken om het financiële gedrag van mensen nauwlettend te volgen en te controleren. Dit zou kunnen leiden tot een verlies van persoonlijke vrijheid en privacy:

“Wees alsjeblieft voorzichtig. Bankencrisis verslechtert. Dreiging van oorlog neemt toe. Centrale banken zullen aandringen op CBDC, Central Bank Digital Currency, om ons te BESPIONERE”, schrijft Kiyosaki in een post op X (voorheen Twitter).

Als alternatief voor de aankomende CBDC’s ziet de Amerikaanse auteur crypto en grondstoffen als de geschikte oplossing.

“Ik koop meer bitcoin en zilveren munten. Zilver is het grootste koopje. Ik zal zilver gebruiken als geld, niet de nepdollars van de VS”, sluit hij af.

Bitcoin en edelmetalen de beste oplossing

De bekende investeerder wijst ook op het risico van financiële censuur. Met CBDC’s zouden overheden de mogelijkheid hebben om transacties te blokkeren of te beperken, afhankelijk van politieke overwegingen. Dit zou men kunnen belemmeren om vrijuit hun eigen financiële beslissingen te nemen, liet de zakenman eerder dit jaar weten.

De waarschuwing van Kiyosaki komt op een moment van toenemende onzekerheid in de wereld. Politieke spanningen tussen landen zoals de Verenigde Staten, China en Rusland, hebben geleid tot bezorgdheid over een mogelijke escalatie van conflicten. In mogelijke onzekere tijden in de toekomst is het begrijpelijk dat mensen op zoek zijn naar alternatieve vormen van valuta om zichzelf te beschermen tegen financiële risico’s.

Een van de alternatieven waar Kiyosaki voor pleit, is het bezitten van edelmetalen zoals goud en zilver. Hij gelooft dat deze activa een waardevolle bescherming kunnen bieden tegen de gevolgen van economische onrust.

Ook gelooft Kiyosaki hevig in bitcoin (BTC). Eerder liet hij in een controversiële X-post weten blij te zijn met een bitcoin-crash. Hier zou hij graag van willen profiteren, door te spreken van en uitverkoop. Verder ziet hij een bitcoin-prijs van $135.000 als een realistische voorspelling voor de aanstaande bullrun.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment