Reusachtige bank geeft voor het eerst obligaties uit op het Ethereum netwerk

Stefan de Graaf


Banken beginnen steeds meer interesse te tonen in crypto. Nu heeft een Franse bank, genaamd Société Générale (SocGen), voor het eerst een groene obligatie uitgegeven en deze uitgifte is voltooid en getokeniseerd op het Ethereum (ETH) netwerk. Een primeur.

Een groene obligatie is een soort schuldbewijs waarbij de opgehaalde fondsen specifiek worden gebruikt voor financiering van duurzame en milieuvriendelijke projecten. Societe Generale heeft dergelijke obligaties uitgegeven, wat betekent dat investeerders in deze obligaties kunnen investeren met de wetenschap dat hun geld naar groene projecten gaat. SocGen heeft €10 miljoen aan digitale groene obligatietokens uitgegeven. De obligaties zijn vervolgens gekocht door AXA Investment Managers (AXA IM) en Generali Investments.

SocGen beschouwt de obligatie uitgifte als een eerste stap naar het gebruik van blockchain als een opslag- en certificatietool voor uitgevers en investeerders. Het voornaamste voordeel hiervan is om transparantie te bevorderen in duurzame beleggingen.Voor investeerders in groene obligaties of andere duurzame beleggingen is het namelijk cruciaal om te weten dat hun geld daadwerkelijk wordt gebruikt voor duurzame projecten.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Tokenisatie als toekomst van assetbeheer

De actie van de Franse bank mankeert een belangrijk moment waarbij instituties investeren in de tokenisatie van real-world assets (RWA). Het is een proces waarbij fysieke of tastbare activa worden omgezet in digitale tokens op een blockchain. Dit proces verandert de manier waarop deze activa worden verhandeld, beheerd en geregistreerd. Het is een lucratieve markt. Volgens het investeringsmanagementbedrijf 21.co kan de marktwaarde van getokeniseerde activa namelijk oplopen tot $10 biljoen naarmate meer RWAs naar blockchain verhuizen.

BlackRock verkent tokenisatie

Larry Fink, CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, ziet toekomst in de tokenisatie van assets via blockchain technologie. In zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief benadrukt Fink de efficiëntie die blockchain biedt door het verminderen van tussenpersonen in financiële transacties. Hij stelt dat heldere regelgeving essentieel is om de volledige potentie van deze technologie te benutten. Fink waarschuwt dat de VS achterblijft bij landen zoals India en Brazilië in de adoptie van deze innovaties, wat wijst op een verschuivend landschap in wereldwijd financieel management.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment