Reddit crypto MOON stijgt met 260% na mededelingen van moderators

Stefan de Graaf


In de afgelopen bullmarkt hebben veel bekende bedrijven voorzichtig hun eerste investeringen gedaan in crypto. Reddit was er vroeg bij, het sociale mediaplatform lanceerde eind 2020 namelijk al de token Moons (beurssymbool: MOON). Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het protocol van de coin aanzienlijk is veranderd. MOON is hierdoor hard gestegen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Reddit crypto ondergaat herstructurering

Op Reddit kondigde een moderator in het kanaal r/CryptoCurrency aan dat het bedrijf het smart contract heeft ingetrokken, wat betekent dat het geen nieuwe MOON-tokens kan creëren. Ook heeft het alle tokens die het team in de ‘Community Tank’ bewaart vernietigd, waardoor het totale tokenaanbod is gedaald van bijna 126 miljard MOON naar iets meer dan 83 miljard MOON.

Dat betekent dat de coin niet langer inflatie heeft. Bovendien geldt dat als in de toekomst meer MOON wordt vernietigd (‘burning’ in crypto-jargon) de token deflatoir wordt.

Het team van ontwikkelaars zal samenwerken met de community om een plan voor Moons te bedenken. Daarbij moeten we denken aan of de tokens die Reddit verdient met het verhuren van adverenties en Ask-Me-Anything-topics (AMA’s) moeten worden vernietigd of moeten worden gedistribueerd onder de community.

Ook wordt er al gewerkt aan het toevoegen van de MOON-balansen van investeerders met een account op het platform. Met een fooienbot moet je in de toekomst fanatieke Redditors kunnen belonen. Het team zal dit soort bots blijven ontwikkelen om het gebruik van Moons aan te moedigen. Verder zul je MOON gewoon kunnen blijven verhandelen op crypto exchanges. Afgelopen augustus steeg de coin ook, omdat de cryptobeurs Kraken aankondigde de token aan te bieden aan handelaren.

MOON naar de maan na harde crash

De token is volgens data van CoinGecko al met bijna 260% gestegen. Of dat voldoet aan de definitie ‘naar de maan gaan’ blijft open voor interpretatie. In ieder geval heeft de coin een groot deel van de verloren marktwaarde weer teruggewonnen.

Daarmee heeft het bijna het verlies van halverwege oktober herwonnen. Toen stortte de coin namelijk in doordat Reddit het niet waard vond om door te gaan met het Community Points-programma. Onzekerheid rondom regulatie was hier één van de redenen van.

Reddit heeft in 2022 ondersteuning voor non-fungible tokens (NFT’s) toegevoegd, die ook erg populair zijn geworden.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment