Rechtszaak dreigt voor crypto-tak Robinhood na Wells Notice SEC

Stefan de Graaf


De crypto-tak van de populaire Amerikaanse beleggingsapp Robinhood is onder de radar van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gekomen. De toezichthouder heeft een zogeheten Wells Notice uitgegeven aan het cryptoplatform, wat impliceert dat het van plan is om een handhavingsprocedure te starten.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Robinhood Crypto het volgende slachtoffer

De SEC is al jaren op oorlogspad binnen de crypto-industrie. Het ene na het andere cryptobedrijf wordt door de toezichthouder zonder pardon voor de rechter gesleept. Nu is de kans groot dat Robinhood Crypto, de in 2018 opgerichte cryptodienst van het beursgenoteerde Robinhood, de volgende op de lijst is.

Gisteren ontving de crypto-handelsdienst een Wells Notice van de financiële waakhond. Dit is een formele mededeling van de SEC die aangeeft dat zij van plan is om een handhavingsactie te ondernemen wegens mogelijke schendingen van de effectenwetten. Het biedt de ontvanger de gelegenheid hierop te reageren voordat er daadwerkelijk officiële gerechtelijke stappen worden gezet.

Volgens de SEC zou Robinhood de federale effectenwetgeving hebben overtreden met zijn cryptoplatform. Robinhood heeft in een persbericht laten weten teleurgesteld te zijn omdat het juist pogingen had ondernomen zich te registreren bij de effectenwaakhond.

Volgens Robinhood’s Chief Legal, Compliance and Corporate Affairs Officer Dan Gallagher –  ironisch genoeg een voormalig commissaris van de SEC, vallen de aangeboden cryptovaluta van Robinhood Crypto echter niet onder de effectenwetgeving. ”Wij zijn er stellig van overtuigd dat de activa die op ons platform staan geen effecten zijn en we kijken ernaar uit om met de SEC in gesprek te gaan om duidelijk te maken hoe zwak een eventuele zaak tegen Robinhood Crypto zou zijn, zowel wat de feiten als de wet betreft,” zo liet hij weten.

Robinhood heeft slechts een beperkt crypto-aanbod. In juni vorig jaar besloot het zelfs om de populaire altcoins cardano (ADA), polygon (MATIC) en solana (SOL) van het platform te verwijderen nadat deze als effect werden bestempeld in de aanklachten tegen crypto exchanges Binance en Coinbase.

DeFi platform Uniswap ging Robinhood voor

Het is de tweede Wells Notice in korte tijd van de SEC in het crypto-landschap. Een maand geleden ontving Uniswap, een van de meest prominente decentralized finance (DeFi) platformen, ook al een dergelijk document van de toezichthouder. Net als Robinhood Crypto heeft Uniswap volgens de SEC de effectenwetgeving in de VS overtreden.

In 2020 ontving Ripple, het bedrijf achter XRP, ook al een Wells Notice van de SEC. Inmiddels zit het bedrijf al meer dan 3,5 jaar verweven in een tijdrovende rechtszaak, tot de frustratie van velen uit de crypto-gemeenschap.

In plaats van te streven naar duidelijke wet- en regelgeving lijkt de SEC er nog altijd alles aan te willen doen om cryptobedrijven uit het land te drijven.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment