Recente stijgingen zeggen een hoop over staat van crypto

Stefan de Graaf


Op woensdag en donderdag hield Ripple zijn jaarlijkse conferentie Swell. Het bedrijf timmert nog steeds hard aan de weg, ondanks dat de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog steeds niet is afgelopen. Hier lees je over het grootste nieuws.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Ripple’s Brad Garlinghouse over crypto en FTX

In een sluitend gesprek met CNBC-presentator Dan Murphy verklaart hij dat hij vaak versteld staat van de crypto-markt.

Het is altijd lastig om in te schatten wat stijgingen in de crypto-markt veroorzaakt. Ik [ben al een tijd aanwezig in deze sector], maar ondanks dat vraag ik me soms af wat er gaande is. Volgens mij is de crypto-markt in zijn geheel dit jaar met 20 tot 30% gegroeid. Vanmorgen bedroeg de totale marktwaarde ongeveer 1,3 tot 1,4 biljoen dollar. Ik denk dat dat een hoop zegt over de markt, want we hebben een aantal enorme tegenslagen te verduren gekregen.

Of hij zelf ook handelt in cryptocurrencies is niet bekend.

Ook sprak hij over Sam Bankman-Fried (SBF) en de problemen bij FTX. Vorige week oordeelde de rechter dat Bankman-Fried schuldig is:

Ik kende hem [maar] een klein beetje, maar het is duidelijk dat er wetten zijn overschreden. Ik vind het moeilijk om te bedenken hoe [de problemen bij FTX] kunnen zijn ontstaan. Bij een professionele organisatie als Ripple – met ons hele juridische team – had dit nooit kunnen gebeuren.

Garlinghouse hoopt dat de industrie iets heeft geleerd van de problemen. Op de lange termijn zou het niets meer dan een hobbel op de weg zijn.

Ripple klaar met de SEC

Verder was de topman wederom niet te spreken over het beleid van de SEC, die steeds dezelfde verkeerde keuzes lijkt te maken. De federale rechter in de zaak tussen de beleidsmaker en Grayscale heeft volgens Garlinghouse ook verklaard dat de SEC de sector niet goed reguleert. Garlinghouse is het hier helemaal mee eens. De instantie zou zijn missie uit het oog zijn verloren – investeerders beschermen doet het niet meer.

Eerder deze week schreven we dat Ripple klaarstaat om zichzelf te verder verdedigen, zelfs als het tot een gevecht in het Hooggerechtshof aankomt. Ripple vecht eigenlijk niet alleen voor zichzelf en voor zijn token XRP, maar ook voor de rest van de crypto-industrie.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment