‘Realistisch’ model voorspelt bitcoin koers van $1 miljoen tussen 2028 en 2037

Stefan de Graaf


De astronomische groei van de bitcoin koers over de afgelopen 15 jaar brengt veel analisten in de verleiding om extreme uitspraken te doen over toekomstige prijsstijgingen. Boze oude economen als Nouriel Roubini verwachten een koers van nul dollar, terwijl de inmiddels overleden John McAfee voor het einde van 2020 al een bitcoin koers van 1 miljoen dollar voorzag.

Vaak komen die voorspellingen over de bitcoin koers niet uit, maar er is één model dat er vanaf de begindagen in slaagde om dat WEL voor elkaar te krijgen.

Dat model gaan we vandaag onder de loep nemen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

De bitcoin koers op basis van het Power Law model

Ik zal jullie niet langer in spanning houden, met model dat we gaan bespreken is het Power Law model van de pseudonieme analist hcburger.

Wat het model van hcburger bijzonder maakt, is dat hij rekening houdt met de dalende rendementen van bitcoin. Figuren als McAfee die duizelingwekkende koersvoorspellingen doen, houden er geen rekening mee dat de rendementen van bitcoin met het verloop van de tijd afnemen.

Dat is volgens hcburger helemaal niet erg, want uit zijn model rollen alsnog gigantisch hoge koersvoorspellingen. Ze zijn alleen, zoals hij dat zegt, “realistischer” omdat ze rekening houden met die dalende rendementen.

where the price is headed

Ondanks dat voorspelt het bovenstaande model van hcburger tussen nu en het jaar 2028 een bitcoin koers van 100.000 dollar; waarbij hij ook opmerkt dat we na 2028 nooit meer onder die magische koersgrens terechtkomen.

Vervolgens bereiken we “niet eerder dan in 2028 en niet later dan in 2037” de bitcoin koers van 1 miljoen dollar en “na 2037 zal de bitcoin koers nooit meer onder de 1 miljoen dollar handelen.”

Het model zegt dat bitcoin over het algemeen twee “modus” kent. De eerste is de “normal mode” (groen) en de tweede is “bull mode” (rood). In een cyclus spendeert bitcoin de tijd meestal 50/50 in de twee modus.

Deze week speculeerde hcburger op Twitter over het beginnen van de “bull mode” voor bitcoin.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Uiteindelijk moet de manier waarop bitcoin zich momenteel ontwikkelt dus leiden tot een koers van 1 miljoen dollar tussen 2028 en 2037. Dat lijkt nog ver weg, maar dat zou een gigantische sprong zijn als je bedenkt waar de digitale munt nu staat.

Overigens is het volgens hcburger heel goed mogelijk dat de bitcoin koers veel harder stijgt dan zijn model voorspelt.

“Ik denk dat het waarschijnlijker is dat deze voorspellingen te laag zijn dan andersom. Volgens mij heeft de bitcoin koers meer opwaarts dan neerwaarts potentieel vanwege grote exogene schokken. Maar dit artikel probeert geen voorspellingen te doen met betrekking tot die schokken. We gaan ervan uit dat alles zich ‘zoals gewoonlijk’ blijft ontwikkelen”, aldus een zeer optimistische hcburger.

Wat betekent dit precies? Hiermee doelt hij natuurlijk op de adoptie van bitcoin door landen met meer economische slagkracht dan een El Salvador en mogelijk ook het adopteren van bitcoin als spaarmiddel door tech-giganten als Google, Microsoft en Apple.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment