Railgun crypto stijgt 200% in waarde na steun van Ethereum oprichter

Stefan de Graaf


Overheden zijn nooit blij geweest met privacy-blockchains en de druk op deze diensten is nooit groter geweest dan in de afgelopen paar jaar.

Toch heeft de subsector nog voorstanders. Eén van deze tokens, Railgun (RAIL), maakte op 15 april een enorme stijging in waarde. Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin heeft namelijk besloten om het protocol van deze altcoin te steunen.


Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Ethereum oprichter steunt DeFi-protocol voor privacy

Op sociale mediaplatform X schrijft Buterin ‘Privacy is normaal’, waarbij hij linkt naar een bericht van Wu Blockchain. De Ethereum-programmeur heeft volgens Wu Blockchain op maandag 100 ETH (ongeveer 325.000 dollar) verstuurd naar Railgun. De afgelopen zes maanden heeft hij het netwerk bovendien getest met kleine hoeveelheden ether, waar een door Arkham Intelligence onderschept walletadres het bewijs van is.

Volgens Buterin maakt Railgun het een stuk moeilijker voor kwaadwillenden om zich bij zo’n groep te voegen, want dat zou de privacy van gebruikers beïnvloeden. Om dit te bewerkstelligen gebruikt Railgun het Privacy Pools-concept. Waar hij de 100 ETH voor zal gebruiken is niet duidelijk, het zou kunnen dat hij nog steeds het protocol wil testen. Naast DeFi-transacties kan Railgun ook overweg met smart contracts.

RAIL token stijgt hard

De bijbehorende token, RAIL, steeg na Buterins X-bericht met ruim 200%. Volgens CoinGecko heeft de token momenteel een marktwaarde van bijna 72 miljoen dollar, wat goed is voor plaats 545 in de ranglijst. Het is een flinke stijging voor zo’n korte tijd, maar de lage marktwaarde verklaart wellicht een hoop.

In de afgelopen 24 uur daalde de koers van RAIL echter met 13% naar $1,15. De kleine altcoin is nog lang niet in de buurt gekomen van de piek in 2022, die lag namelijk op ongeveer 4 dollar. De marktwaarde lag toen rond 200 miljoen dollar.


Failliete crypto-exchange FTX verkoopt $2 miljard aan SOL

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Overheden tegen privacy-coins

Ondertussen is het duidelijk dat overheden nog steeds niet blij zijn met privacy-coins. Zo verwijderde de cryptobeurs OKX eind vorig jaar nog verschillende altcoins met ingebouwde privacyfuncties uit zijn aanbod om aan de wet te kunnen voldoen. Begin dit jaar leek de Finse politie zelfs de privacyfuncties van Monero (XMR) te hebben gekraakt, waardoor het opeens duidelijk was hoe transacties verliepen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment