project is failliet en de crypto crasht met 50%

Stefan de Graaf


SafeMoon (SFM), een berucht DeFi project, lijkt compleet in te storten. De SFM koers is sinds gisterenavond al met meer dan 50% gedaald en de koersdaling lijkt nog niet voorbij.

De SFM koersdaling volgt nadat SafeMoon officieel faillissement heeft ingediend en de oprichters zijn opgepakt.

SafeMoon crypto dient ‘Chapter 7’ faillissement in

SafeMoon heeft op 14 december een zogenaamde ‘Chapter 7’ faillissement ingediend. Het staat ook bekend als een ‘liquidatiefaillissement’.

Dit is een procedure in de Verenigde Staten waarbij een bedrijf zijn activa verkoopt om schulden te betalen. Tijdens dit proces stopt het bedrijf met opereren en wordt het opgeheven na de verkoop van zijn bezittingen.

Het project moet faillissement aanvragen omdat het niet meer de salarissen van zijn werknemers kan betalen: “U zult een claim moeten indienen bij de faillissementsrechtbank voor uw onbetaalde loon”, aldus het document.

Dit volgt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vorige maand SafeMoon en zijn oprichters heeft aangeklaagd. De SEC bestempelde het project als een “enorm frauduleus plan”.

Ook oprichter Kyle Nagy, CEO John Karony en CTO Thomas Smith werden aangeklaagd. Karony en Smith werden vorige maand zelfs opgepakt, maar Nagy is nog altijd voortvluchtig.

SFM crypto koers is hard aan het dalen

De SFM koers daalt op het moment van schrijven naar $0,00002875. Dat is een daling van maar liefst 55% sinds gisterenavond en een verdere daling lijkt waarschijnlijk in het verschiet.

De koers ligt inmiddels 99% onder zijn all-time high uit januari 2022. Het project had ooit een marktkapitalisatie van ongeveer $1 miljard, maar daar is nog slechts $17,5 miljoen van over.

SafeMoon gebruikers en investeerders zijn kwaad. Zij beschuldigen het project van een zogenaamde “rug pull”. Het project is echter al jaren berucht vanwege aanhoudende beschuldigingen en twijfelachtige praktijken.

Het project werd in maart dit jaar nog gehackt voor $8,9 miljoen. SafeMoon werd ook samen met beroemde promotors als Jake Paul, Soulja Boy en Lil Yachty vorig jaar voor de rechter gesleept. De aanklagers noemden het project toen een piramidespel.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment