Positieve bitcoin-statistiek schiet omhoog naar 100%, kans op stijging

Stefan de Graaf


De wereld van crypto is altijd al een plaats geweest waar volatiliteit en kansen hand in hand gaan. Nu is er onlangs een opvallend fenomeen opgedoken: de financieringstarieven voor Bitcoin zijn omhooggeschoten tot wel 100%. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor cryptohandelaren in de stijgende markt.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kansen op de cryptomarkt door hogere financieringstarieven

De financieringstarieven zijn een cruciale factor in het ecosysteem van crypto-derivatenhandel. Ze worden gebruikt om de prijsstelling van futures en swaps in evenwicht te houden. Wanneer de financieringskosten stijgen, betalen handelaren die longposities aanhouden financieringskosten aan handelaren die shortposities aanhouden, en vice versa.

Een financieringstarief van 100% betekent dat de kosten voor het aanhouden van longposities even hoog zijn als de opbrengsten van shortposities. Dit is een een unieke situatie die zich vrijwel zelden voordoet. Een plotselinge stijging in de rentetarieven voor het financieren van bitcoin duidt erop dat er momenteel meer nadruk ligt op het kopen dan op het verkopen.

Deze hogere rentetarieven bieden kansen aan crypto-hedgefondsen om slimme handelsmogelijkheden te benutten. Arbitragemogelijkheden kunnen ontstaan tussen verschillende handelsplatforms, waarbij handelaren kunnen profiteren van het prijsverschil tussen de spotmarkt en de derivatenmarkt. Door slim gebruik te maken van deze kansen kunnen handelaren winst maken.

Bitcoin (BTC) lijkt niet op te houden met het inzetten van piekende koersprijzen. Nu de cryptocurrency de $57.000 aan heeft getikt is dit het hoogste niveau sinds november van 2021. Volgens data van CoinGecko is het jaarlijkse rentetarief voor het financieren van bitcoin futures op cryptobeurs Binance voor het eerst in een jaar is gestegen naar 100%.

Het gaat hierbij om de perpetuals of futures zonder vervaldatum. Deze financieringstarieven worden gebruikt om de prijzen van de perpetuals in overeenstemming te houden met de spotprijzen. Dus het komt er op neer dat als het financieringstarief positief en stijgend is, dit betekent dat de markt optimistisch gestemd is of dat de hefboomwerking optimistisch is.

Bitcoin halving en ETF’s spelen belangrijke rol

Oprichter van onderzoeksbedrijf 10X Research, Markus Thielen, zegt dat deze tarieven voornamelijk voortkomen uit het positieve sentiment in de markt. Dit alles heeft te maken met het geld wat er dagelijks de Bitcoin Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) ingaat.

“De financieringstarieven voor de perpetuals schieten omhoog, terwijl het openstaande belang blijft stijgen, nu op $14,4 miljard,” vertelt onderzoeker Thielen. “Handelaren worden steeds zelfverzekerder dat de halving en de instroom in ETF’s een positieve invloed zullen hebben.”

Thielen geeft aan dat iedereen profiteert van een cryptomarkt in dit stadium:

“Verhoogde financieringstarieven voor eeuwigdurende futures bieden crypto hedgefondsen uitzonderlijk hoge arbitragemarges. BTC en ETH worden verhandeld met een spread van 20% en 30% of zelfs hoger, en dit is de ideale situatie voor arbitrageboeken”, gaat hij verder.

“In deze markt wint iedereen, zowel degenen die rechtstreeks longposities innemen als degenen die handelen in de spread van de eeuwigdurende futures. Een prachtige tijd om in crypto te zijn!” Sluit Thielen af.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment