Positieve bitcoin ETF streak ten einde, koers blijkt veerkrachtig

Stefan de Graaf


De enorm succesvolle bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) streak is gisteren ten einde gekomen. Maar liefst 17 achtereenvolgende handelsdagen werd er een positieve netto-instroom geregistreerd voor alle beursfondsen tezamen, maar gisteren werd er voor het eerst weer meer kapitaal uitgehaald dan dat er in werd gestopt.


Bitcoin stijging zorgt voor miljoenenschade bij crypto shorters

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Negatieve dag voor bitcoin ETF’s

De bitcoin koers heeft de afgelopen tijd een indrukwekkende opmars doorgemaakt, en het grote succes van de vorige maand gelanceerde bitcoin ETF’s speelden een belangrijke rol hierin.

25 januari was de laatste negatieve dag voor alle bitcoin ETF’s tezamen. Op die dag kwam de netto-uitstroom uit op 79,9 miljoen dollar.

Sindsdien werd iedere dag juist een kapitaal toename geregistreerd, en tussen 8 en 16 februari kwam de dagelijkse netto-instroom zelfs uit op honderden miljoenen dollars.

Destijds kon je op Crypto Insiders lezen dat in slechts 4 handelsdagen een hogere instroom werd bereikt dan in de eerste 20 handelsdagen bij elkaar opgeteld.

Er is nu echter een punt achter deze bloeiende streak gezet. BitMEX Research liet eerder vandaag op sociale mediaplatform X namelijk weten dat er gisteren weer een netto-uitstroom werd geregistreerd, van 35,7 miljoen dollar om precies te zijn.

Grayscale’s GBTC zag bijna 200 miljoen dollar aan bitcoins uit zijn fonds verdwijnen. Tegelijkertijd beleefden sterkhouders BlackRock en Fidelity tevens een minder dag, met respectievelijke netto-instromen van 96,5 en 52,5 miljoen dollar.

Wat bitcoins betreft zijn de totale holdings van alle beursfondsen met 716 stuks afgenomen. Het totale bezit komt hiermee uit op 108.616 BTC, zo liet HODL15Capital op X weten. Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze gigantische stapel een waarde van zo’n 5,6 miljard dollar.

BTC koers blijft overeind

De prijs van bitcoin heeft vooralsnog geen klappen moeten incasseren als gevolg van de tegenvallende cijfers.

Al enkele dagen hangt de prijs veelal vlak onder de 52.000 dollar. Gisteren dook de koers kortstondig onder de 51.000 dollar, maar inmiddels is de 52.000 dollar weer binnen handbereik. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 51.674 dollar.

Sinds de start van de maand is het erg hard gegaan. Februari werd namelijk geopend op een prijs van 42.583 dollar. Al meer dan een week is de koers echter aan het consolideren, in afwachting op de volgende grote beweging.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment