Populaire crypto exchange verwijdert privacy coins, koersen dalen

Stefan de Graaf


Op vrijdag maakte de crypto beurs OKX bekend meerdere ‘privacy tokens’ van het handelsplatform te verwijderen. Privacy tokens zijn cryptomunten anonimiteit waarborgen. Als gevolg van de keuze van OKX daalde meerdere privacy tokens flink in waarde.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

OKX verwijdert privacy crypto

OKX heeft bekendgemaakt dat de handel in monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC) en horizen (ZEN) per 5 januari zal worden stopgezet. De keuze is gemaakt op basis van “feedback van gebruikers” en “richtlijnen van OKX ”. OKX meldt het volgende via een bericht op diens website.

“Op basis van de feedback van gebruikers en de ‘OKX delisting/hiding guideline’ zullen we verscheidene handelsparen delisten die niet aan onze criteria voldoen.”

Privacy coins verbergen de stroom van transacties op hun netwerk. Hierdoor wordt de anonimiteit van gebruikers verborgen. De netwerken maken het erg lastig om te zien wie of wat er achter een bepaalde transactie zit.

Privacy coins zijn dus erg populair bij partijen die liever niet te veel informatie willen vrijgeven, denk aan onder andere criminele organisaties. Vanwege deze reden zijn privacy coins niet bepaald geliefd bij wetgevers.

Ondanks dat de crypto exchange dit niet expliciet benoemt, is dit hoogstwaarschijnlijk de reden dat OKX besluit de tokens van het platform te halen.

Monero, dash en meer dalen in waarde

XMR, DASH, ZEC en ZEN zagen allen een flinke dip als gevolg van de aankondiging. Naast de vier privacy coins worden er nog negen andere coins gedelist. Wat de exacte reden is voor de delisting van deze munten wordt ook niet expliciet uitgelegd. 

OKX is overigens niet de eerste exchange die privacy coins delist. In september 2022 deed Huobi dit ook al. En eerder dit jaar kondigde ook Binance aan om privacy tokens in Europa te delisten. Na kritiek vanuit de crypto gemeenschap werd deze keuze van Binance in juni echter teruggedraaid.

OKX is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde crypto beurs. De beurs verwerkt dagelijks een volume van minimaal $3 miljard. Daarmee moet OKX op basis van volume enkel Binance voor zich laten.

Post Views: 90Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment