Populair crypto project gooit de boeg om na enorme krimp

Stefan de Graaf


Nieuwe crypto-projecten sprongen in 2023 als paddenstoelen uit de grond. Afgelopen zomer vond de geboorte van Friend.tech plaats, waarmee je accounts van het sociale mediaplatform X kunt tokenizen. Na deze kortstondige groei was de populariteit nergens meer te bekennen. De ontwikkelaars willen dit echter oplossen en hebben een nieuwe versie geteased.


Crypto bedrijf probeert conflict met Amerikaanse overheid te sussen

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Crypto project Friend.tech uit het niets razend populair

Op 11 augustus werd Friend.tech voor het eerst beschikbaar. Dat was dezelfde dag waarop Coinbase’ eigen blockchain Base voor het eerst voor het grote publiek te gebruiken was. Toch was het voor Friend.tech een startblok voor enorme groei, iets waar Base zelf ook veel baat bij heeft gehad. Amper twee weken na zijn introductie bracht Friend.Tech 1,4 miljard dollar aan transactiekosten op Base en 710.000 dollar aan eigen omzet in het laatje.

Coinbase’ in-house netwerk was op slag populairder dan veel andere Layer-2-protocollen. Het oversteeg zelfs Optimism, waar Base op gebouwd is. In september zag de app nog een tweede piek dankzij populariteit bij OnlyFans-influencers.

De total value locked (TVL) steeg toen van ongeveer 5 miljoen dollar naar bijna 20 miljoen dollar. Echter was dat van korte duur. In oktober stortte de activiteit op het netwerk plotseling opnieuw in, volgens data van Dune. De krimp betrof maar liefst 94%. Sindsdien is de activiteit niet meer hersteld. Ook is het aantal actieve wallets sinds eind oktober gestagneerd.

Friend.tech stapt uit bètafase

Om verandering te brengen aan de stagnatie werken de ontwikkelaars aan verbeteringen, zo blijkt uit een bericht op sociale mediaplatform X. De app zit momenteel nog in de bètafase, maar daar zal binnenkort verandering in komen.

Veel details onthullen de bedenkers niet, behalve dat we in de lente van 2024 ‘Friend.tech V2’ zullen gaan zien. Ook duiden enkele icoontjes op de komst van non-fungible tokens (NFT) en wellicht multisignature wallets. Ergens in de loop van volgend jaar zullen we dus meer te weten komen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment