PlanB deelt slimme bitcoin strategie, van $5 naar $137.000

Stefan de Graaf


De bitcoin halving is in aantocht. Rond april 2024 zal het aantal nieuwe bitcoins dat in omloop komt, halveren. De Nederlandse analist PlanB baseerde zijn model op dit mechanisme en hij laat nu zien wat zijn strategie tot nu toe had opgeleverd.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin kopen voor halving, verkopen na halving

PlanB is inmiddels behoorlijk beroemd binnen de cryptosector. Onlangs deelde hij een interessante grafiek met zijn 1,8 miljoen volgers. Waar velen zweren bij het hodlen (vasthouden) van bitcoin, zou een andere strategie veel lucratiever zijn geweest.

De strategie van PlanB betreft het kopen van bitcoin 6 maanden vóór de halving om ze vervolgens 18 maanden na de halving weer te verkopen. Al met al zou dat van 5 dollar, 130.000 dollar hebben gemaakt. Dit terwijl hodlers, die dus alleen kopen en nooit verkopen, slechts 37.000 dollar hadden gehad. PlanB schrijft in zijn post op X:

“ALLE bitcoin-prijsstijgingen vonden plaats rond de 3 halvings (H-6m/H+18m). Als je alleen in deze drie periodes in de markt zou zitten en tijdens de rest niet, zou een investering van 5 dollar zijn gestegen naar 130.000 dollar (paarse lijn) in plaats van 37.000 dollar buy&hold (blauwe lijn). Geen financieel advies, maar leuk om te zien wat de 4e halveringsperiode zal doen (deze maand begonnen op $34,700).”

De perfecte bitcoin storm

Inmiddels bereiden veel investeerders zich voor op wat misschien wel de perfecte bitcoin storm genoemd mag worden. De kans is aanwezig dat het eerste Amerikaanse bitcoin spot beursfonds (ETF) wordt goedgekeurd. Daarnaast staat in april 2024 de vierde halving op de agenda. Tot slot groeit de kans dat de inflatie afneemt en de rentes niet verder verhoogd zullen worden, of zelfs verlaagd worden.

Nog geen account bij Bitvavo? Handel in bitcoin of de 200 andere crypto op het handelsplatform. Lezers van Crypto Insiders ontvangen bovendien een 10 euro welkomstbonus én handelen de eerste 10.000 euro gratis. Gebruik deze link om een nieuw account aan te maken en de bonus te pakken.

Uiteraard is het belangrijk te beseffen dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Ook al heeft bitcoin de afgelopen 3 halvings een dergelijk patroon laten zien, dan is het zeker mogelijk dat dit patroon niet doorzet tijdens de aankomende 4e halving.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment