Pensioenfondsen kijken steeds meer naar crypto volgens Fidelity

Stefan de Graaf


Fidelity digital assets laat met een recentelijk uitgebracht onderzoek zien dat het vertrouwen in crypto investeringen vanuit institutionele beleggers, waaronder grote pensioenfondsen, groeit ten opzichte van vorig jaar.


Bitvavo verlaat Duitse markt met oog op Europese expansie

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Hoe wordt er naar de cryptomarkt gekeken?

Uit het onderzoek komen een aantal interessante punten naar boven. Onder de institutionele beleggers wordt er vanuit Europa en Azië een stuk positiever naar crypto-investeringen gekeken. Hoewel de positieve perceptie vanuit de Verenigde Staten richting cryptocurrencies wel stijgende is, zit het nog niet op hetzelfde niveau als Azië en nu dus ook Europa.

De interesse om te investeren in crypto neemt dus toe onder institutionele beleggers. Waar vorig jaar 71% van de respondenten aangaf te willen investeren in digitale activa is dat dit jaar gegroeid naar 74%. Vooral de Hedgefondsen, financieel adviseurs en high-net-worth investeerders geven aan dat ze openstaan voor investeringen in cryptocurrencies.

De institutionele beleggers geven aan dat de hoge rendementen een reden zijn om in te stappen. Vooral exchange-traded funds (ETF’s) en Multi-digital asset fondsen, fondsen waarin meerdere crypto worden vertegenwoordigd, kunnen op veel interesse rekenen.

Zorgen omtrent crypto investeringen

Terwijl er veel positiefs te benoemen is, benoemen de institutionele beleggers ook een aantal zorgen. Door de constant veranderende regelgeving omtrent de crypto wereld vinden sommige beleggers het te risicovol. Ook het feit dat de markt relatief nieuw is en er dus veel veiligheidsproblemen zijn is iets wat ze kan tegenhouden om de crypto markt in te stappen. Verder is de volatiliteit van de cryptomarkt nog een reden tot zorg bij de institutionele beleggers.

Fidelity Digital assets president Tom Jessop laat in het rapport weten dat ze ‘’geloven dat de fundamenten van digitale activa sterk blijven en dat de institutionalisering van de markt over de afgelopen jaren ervoor heeft gezorgd dat ze recente veranderingen hebben kunnen doorstaan.’’ 

Fidelity digital assets is een dochteronderneming van fidelity investments die zich vooral richt op digitale activa en de blockchain technologie. De klanten van Fidelity digital assets bestaan onder meer uit financiële adviseurs, familiebedrijven, hedgefondsen en pensioenfondsen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment