Pastoor achter crypto scam van €1,2 miljoen: ‘verbouwing was God’s idee’

Stefan de Graaf


De pastoor achter een vermeende crypto scam die hem €1,19 miljoen opleverde, is recent aangeklaagd door toezichthouders van de staat Colorado. Hij en zijn vrouw worden ervan verdacht miljoenen euro’s aan de ‘waardeloze’ crypto INDXcoin te hebben verkocht. 

Volgens de pastoor is de helft van de opbrengst naar de belastingdienst gegaan. De andere helft zou hij hebben uitgegeven aan een verbouwing, aan hem opgedragen door God.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Pastoor uit Denver verdient €1,2 miljoen met crypto scam

Eli Regalado is een pastoor uit Denver, Verenigde Staten, die naast zijn werk voor de kerk ook een ondernemer in de crypto industrie is. Hij en zijn vrouw lanceerden een crypto exchange, met een bijbehorende cryptocurrency, genaamd INDXcoin. Dit project was echter geen groot succes: 

“We lanceerden een exchange, de technologie van de exchange faalde, daarna ging het bergafwaarts, en vanaf dat moment hebben we letterlijk op de Heer gewacht voor een wonder.” 

Aldus Regalado in een video, geplaatst op INDXcoin’s community forum. Investeerders in het crypto project hebben momenteel geen enkele mogelijkheid om hun geïnvesteerde geld terug te krijgen. In totaal werd er $3,4 miljoen in het project geïnvesteerd, een bedrag dat niet meer teruggewonnen kan worden.

De bankrekening van Regalado en zijn vrouw is bevroren. Naar verluidt cashten de twee minimaal $1,3 miljoen met het project; geld dat naar een nieuwe Range Rover, juwelen, handtassen en plastische chirurgie is gegaan. Ook werd er $300 duizend in een verbouwing van hun huis geïnvesteerd, een project dat ‘aan hen werd opgedragen door God.’

Koppel geeft illegale praktijken toe, reacties vreemd genoeg erg positief

Ook werd er eveneens een bedrag rond de $300 duizend naar Regalado’s kerk verzonden. Dat is bijzonder gezien de Victorious Grace Church, waar Regalado voor predikt, geen fysieke locatie heeft. Het is een non-profit organisatie, gerund door Regalado zelf. Kerkdiensten worden online gegeven, in een livestream georganiseerd door de pastoor.

In hun video geeft het koppel toe dat ze het geld voor eigen doeleinden hebben gebruikt:

“De aantijgingen dat Kaitlyn en ik $1,3 miljoen in onze eigen zak hebben gestoken, zijn waar.” Vervolgens vertelt hij: “ Van die 1,3 ging een half miljoen dollar naar de belastingdienst en een paar honderdduizend dollar naar een verbouwing van ons huis, wat de Heer ons opdroeg.”

Bijzonder genoeg zijn de reacties onder de video nagenoeg positief: 

Jullie zijn zo dapper om deze video te plaatsen. God leidt al onze wegen, en aan God is alle glorie,” luidt een van de comments. Daar waren Regalado en zijn vrouw het natuurlijk 100% mee eens. 

Ook had Regalado nog een bijzondere boodschap aan de toeschouwers van zijn video. De pastoor kondigde aan een persoonlijk boodschap van God zelf te hebben gekregen aan de investeerders in het crypto project. De boodschap luidde als volgt: 

“Blijf waar je bent. Blijf in INDXcoins. Blijf waar ik je zeg naartoe te gaan. Ik ga een manier vinden. “ Aldus de Heer, volgens Regalado. “Neem dat woord als de waarheid en voer het uit en maak je geen zorgen over hoe het geld gaat komen. Ik geloof echt dat je binnen de kortste keren een wonder zult zien.”

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment