Onrust door Ripple & Kucoin zaken, maar ETFs bloeien

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Bitcoin onder $70.000, maar memecoins stijgen

De cryptomarkt kleurt vanochtend voornamelijk rood. Bitcoin (BTC) lijkt toch wat moeite te hebben om boven de $70.000 stand te houden en zakt op het moment van schrijven net onder $69.900.

Toncoin (TON) daalt vooral hard en staat bijna 9% in de min. Daarentegen staan memecoins als dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB) en dogwifhat (WIF) ruim in de plus. Mantle (MNT) stijgt zelfs met bijna 30%.

Bitcoin ETFs beleven weer uitstekende dag

Ondanks de enigszins onstabiele markt, presteerden de Amerikaanse bitcoin spot exchange-traded funds (ETFs) juist weer zeer sterk gisteren.

De beursgenoteerde fondsen zagen afgelopen week vijf dagen lang op rij een netto uitstroom. Die trend werd maandag gebroken, maar de netto instroom kwam toen op slechts $15,4 miljoen.

Gisteren, op 26 maart, kwam de netto uitstroom echter op $418 miljoen uit wat juist weer een sterke prestatie is.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

KuCoin uitstroom na aanklacht

Momenteel zijn het echter niet de ETFs die de markt in greep houden, maar is het eerder de situatie omtrent de grote cryptobeurs KuCoin.

KuCoin en zijn oprichters werden gisteren aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten. Ze beschuldigen het handelsplatform van het schenden van antiwitwaspraktijken.

Sinds de aanklacht is al meer dan $800 miljoen aan kapitaal vertrokken bij de beurs. De waarde van de kucoin (KCS) munt is inmiddels met 13% gedaald.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Ripple kan boete makkelijk betalen, zegt SEC

Dan hebben we nog een ander onderwerp dat momenteel de markt in greep heeft: de Ripple (XRP) rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Gisteren kwam naar buiten dat de SEC eist van de rechter dat het Ripple een boete van bijna $2 miljard oplegt.

De SEC zegt nu dat Ripple het bedrag gemakkelijk kan betalen. Ook vindt het de boete nodig omdat Ripple niet naar de waarschuwingen luistert, gezien de enorme verkoop van XRP in de afgelopen 3 jaar, aldus de SEC.

Worldcoin ook in Portugal onder vuur

Tot slot hebben we nog nieuws over het controversiële Worldcoin (WLD) project van ChatGPT oprichter Sam Altman.

Kortgeleden moest het project stoppen in Spanje. Nu is Portugal aan de beurt. De Portugese toezichthouder heeft namelijk een stop gezet op het verzamelen van persoonsgegevens en biometrische data via oogscans terwijl het onderzoek uitvoert.


Post Views: 319Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment