Onbewogen bitcoin aanbod op recordhoogte: wat zegt dit?

Stefan de Graaf


De maand oktober heeft zijn bijnaam ‘uptober’ binnen de Bitcoin (BTC) gemeenschap eer aan gedaan. De bitcoin koers is namelijk met meer dan 28 procent gestegen. Investeerders lijken echter niet onder de indruk te zijn van de recente rally. Een opmerkelijke en bovenal gunstige situatie is momenteel zichtbaar in de zogenoemde ‘HODL Waves Indicator’.


🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin aanbod onbewogen

Bitcoin-analist Dylan LeClair liet op 2 november op X, voorheen aangeduid als Twitter, weten dat maar liefst 88,5 procent van het totale circulerende bitcoin-aanbod niet bewogen is in de afgelopen drie maanden.

Deze conclusie is gebaseerd op de ‘HODL Waves’ indicator. Het idee achter deze indicator is om te laten zien hoe lang bitcoins worden vastgehouden voordat ze worden verplaatst. Met de transparante aard van de blockchain kunnen al deze gegevens exact in kaart gebracht worden.

Veel investeerders hebben zich de afgelopen maanden dus niet laten beïnvloeden door de prijsactie van bitcoin. In augustus daalde de prijs vanaf een niveau van 30.000 dollar tot 25.000 dollar, waarna het voor een lange tijd consolideerde. De afgelopen tijd is de prijs hard de lucht in geschoten naar niveaus die we dit jaar nog niet hadden gezien.

Vanwege het huidige optimisme in de markt omtrent de mogelijke komst van een bitcoin beursfonds én de bitcoin halving die eraan zit te komen, lijken investeerders hun ogen gericht te hebben op hogere prijsdoelen.

In de gehele geschiedenis van Bitcoin is het percentage van munten dat meer dan drie maanden niet is bewogen nog nooit zo hoog geweest als nu. In de vorige cyclus was 83,5 procent de absolute piek, vlak voordat de BTC koers tot zijn bodem van de bearmarkt daalde in december 2018. Twee cycli geleden, om precies te zijn in juli 2015, werd een record van 85,6 procent bereikt.

Bitcoin beursfonds hype

Zoals aangegeven, is de huidige opwinding over de lancering van een bitcoin beursfonds een belangrijke factor in de eerder genoemde ontwikkeling. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) behandelt op dit moment tal van aanvragen voor bitcoin spot Exchange Traded Funds (ETF’s) en zowel investeerders als analisten hebben groots vertrouwen in een doorbaak.

De ETF-gekte werd eerder deze week duidelijk in het aantal paginaweergaven van de Wikipediapagina van Bitcoin. Deze bereikte namelijk zijn hoogste niveau sinds juni 2022.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment