Nooit meer vast aan de PC voor DeFi

Stefan de Graaf


Het Nederlandse Planq Network (PLQ) is bezig met het herdefiniëren van de toegankelijkheid tot crypto voor mensen over de hele wereld. Dit doen ze door een vrij unieke nadruk te leggen op mobiele technologie. Deze strategie belooft volgens het team van Planq de manier waarop gebruikers in aanraking komen met crypto en DeFi fundamenteel te veranderen door de noodzaak van een vaste computer te elimineren. Planq’s visie is duidelijk: een wereld waarin iedereen, waar ook ter wereld, met slechts een smartphone kan deelnemen aan de crypto-economie.

Een nieuwe drempel voor crypto-diensten

Planq erkent de mobiele telefoon als het meest toegankelijke en wijdverspreide technologische apparaat wereldwijd. Deze stelling ligt aan de basis van hun benadering om crypto-diensten beschikbaar te maken voor mensen in regio’s waar traditionele computers zeldzaam of onbetaalbaar zijn. En dat zijn er nog een heleboel, iets wat mensen in Nederland mogelijk niet altijd doorhebben.

Door de blockchain te optimaliseren voor mobiel gebruik, opent Planq de deur naar een wereld van mogelijkheden voor miljoenen mensen die voorheen uitgesloten waren van het digitale financiële systeem.

Die mensen snakken op dit moment naar toegang tot dit systeem, want door uitgesloten te zijn is een weg naar boven op de ladder van de sociale klasse enorm lastig te bewerkstelligen. Planq brengt hier dus verandering in te brengen met een buitengewoon ambitieuze missie, maar een relatief eenvoudige oplossing: het bieden van toegang tot de crypto-economie middels niets meer dan een smartphone. De infrastructuur staat al als een huis en de eerste applicaties, zoals de Delta Swap bridge, zijn inmiddels al live.

De toekomst van Planq: Mobiel en inclusief

Planq is een gloednieuw project en zodoende wordt er achter de schermen nog hard gewerkt aan het netwerk. Met een uitgestippelde roadmap zet Planq zich in voor de ontwikkeling van een ecosysteem dat toegankelijk is voor iedereen, niet alleen als gebruiker maar ook als ontwikkelaar. Zo komt er binnenkort onder meer een decentrale exchange en NFT-platform.

Het netwerk stimuleert bijdragen vanuit de hele wereld, met een nadrukkelijke uitnodiging aan ontwikkelaars om deel te nemen aan het project. Planq streeft daarnaast naar een actieve betrokkenheid van de gemeenschap en nodigt iedereen uit om mee te discussiëren en te participeren in hun ontwikkelingsproces. Door middel van platforms zoals Discord, biedt Planq een ruimte voor dialoog, feedback en samenwerking. Op de Discord van Crypto Insiders hebben we ook een apart kanaal voor alles wat met Planq te maken heeft!.

Daarnaast kunnen geïnteresseerden investeren in de PLQ-token op onder meer het Nederlandse Knaken.


Post Views: 11

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment