Nog een vermogensbeheerder klaar om crypto beursfonds te lanceren

Stefan de Graaf


We wachten nog steeds in spanning af op een goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF). Amerika is niet de enige. DWS Group, een Duitse vermogensbeheerder die $900 miljard aan activa beheert, bereidt zich voor op de lancering van een eigen ETF voor particuliere beleggers.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin ETF’s

In april vormde DWS Group een strategische alliantie met Galaxy Digital, een financieel dienstverlenings- en investeringsmanagementbedrijf, om nieuwe crypto producten in Europa te lanceren. Hoewel de ETF lancering aanstaande is, zijn er meningsverschillen binnen het bedrijf over de waarde van crypto.

Sommige leden zien de digitale munten als waardeloos, terwijl anderen het feit erkennen dat Bitcoin momenteel wordt verhandeld rond de $35.000. Bjoern Jesch, de Global Chief Investment Officer van DWS Group, benadrukt het complexe karakter en volatiliteit van crypto’s, vooral omdat ze nog geen lange bestaansgeschiedenis hebben en er geen centrale bank is die het ondersteunt.

Hoewel recent de VS veel aandacht kreeg omtrent ETF’s zijn dergelijke ontwikkelingen in Europa ook belangrijk voor de algemene adoptie van crypto. De ontwikkelingen van ETF’s maken het voor een breder publiek van beleggers eenvoudiger om in cryptovaluta te investeren zonder de complexiteit van het direct kopen en veilig opslaan van digitale munten. Het kan de weg vrijmaken voor meer institutionele beleggers, die over het algemeen veel kapitaal bezitten, om de crypto ruimte te betreden.

Hongkong duikt in de ETFs

Ook in andere landen lijken ze het ETF virus te pakken te hebben. Een van die landen is Hongkong. De Securities and Futures Commission (SFC) van het land overweegt een spot ETF die direct in cryptocurrency investeren beschikbaar maakt voor particuliere beleggers. De ontwikkeling volgt na eerdere beperkingen die dergelijke producten alleen toegankelijk maakten voor professionele beleggers met substantiële middelen. Julia Leung, de algemeen directeur van de SFC, benadrukte dat de stadstaat openstaat voor innovatie die de marktefficiëntie verbetert, mits nieuwe risico’s adequaat beheerd worden.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment