Nóg een stabiele crypto gelanceerd door gigant Tether

Stefan de Graaf


Een nieuwe stablecoin doet zijn intrede. Maar ditmaal een bijzondere munt, die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar en ook nog eens door goud is gedekt. Een ideale uitkomst voor investeerders die hun kapitaal ook graag willen blootstellen aan het bijzondere edelmetaal.

2024 is het jaar van de crypto-airdrops – al miljarden weggegeven

2024 is het jaar van de crypto-airdrops - al miljarden weggegeven

Nieuwe stablecoin AUSDT

Naast de wereldwijd bekende stablecoin tether (USDT), lanceert het bedrijf achter de munt nog een stablecoin, genaamd Alloy (AUSDT). Deze nieuwe cryptocurrency wordt volledig gedekt door goudreserves en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Volgens Tether is deze stablecoin de eerste zogenoemde tethered asset. Een digitale bezitting die de prijs van een andere bezitting volgt, door verschillende stabilisatiemethoden, aldus het X-account van Alloy. Men ziet deze nieuwe munt dus als een soort synthetische dollar, die hetzelfde beweegt maar er niet direct door gedekt is. Ook meldde het X-account het volgende:

“Alloy door Tether biedt lange-termijn houders een mogelijkheid om blootgesteld te blijven aan goud, terwijl zij eigenlijk een dollar-gekoppelde tethered asset hebben voor betalingen en de dagelijkse economie.”

Volgens het bedrijf kunnen er nog meer tethered assets worden gecreëerd op het platform.

AUSDT is eerste van vele

Via een specifieke weg is het mogelijk om XUSDT in te leggen in een speciaal smart contract. Vervolgens ontvangt de gebruiker hiervoor AUSDT. Zo kunnen zij hiermee transacties uitvoeren, terwijl deze hun goud gedekte bezittingen houden.

De nieuwe stablecoin is ontwikkeld door Tether, Moon Gold en Moon Gold El Salvador. De munt zal onderdeel worden van een veel groter platform met andere getokeniseerde bezittingen uit de fysieke wereld. Dit zal volgens de directeur van het stablecoin bedrijf, Paolo Ardoino, later dit jaar zijn.

Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst

Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst

Synthetische dollar al eerder ontwikkeld

Hoewel het fenomeen relatief nieuw is, blijkt Alloy niet de eerste synthetische dollar. In augustus 2022 introduceerde het bedrijf Galoy ook al een dusdanig product. Zij lanceerde op het Lightning Network een bitcoin (BTC) gebaseerde synthetische dollar met de naam Stablesats.

De nieuwe soort coin werd vooral populair toen Ethena Labs in februari een aan de dollar gekoppelde coin lanceerde onder de naam USDe. Deze munt was ontwikkeld op het Ether netwerk en ontving in de beginfase vooral best wat kritiek. In juni volgde een nieuw bedrijf dat een variatie op het product maakte met een synthetische dollar die algoritmisch in balans werd gehouden.

Volgens een analist zou de nieuwe AUSDT een betere keus zijn, dan de USDe. Dit heeft alles te maken met het bedrijf achter de stablecoin. Zo heeft Tether een hogere liquiditeit, maakt het slimmere keuzes en is het risico voor de investeerder het minst groot door de centrale controle.


Post Views: 324

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment