Nieuwe Solana memecoin populairder dan heel Ethereum

Stefan de Graaf


De cryptomarkt blijft verrassen met nieuwe hypes en trends. Zo ook deze keer: een memecoin op het Solana-netwerk genaamd SLERF heeft een hoger handelsvolume behaald dan de hele Ethereum-markt. En dat is iets wat niet veel cryptoliefhebbers hadden voorspeld na de rommelige lancering van Slerf.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Slerf’s chaotische lancering zorgt voor prijsstijging

SLERF, een memecoin die is gebouwd op het Solana-netwerk, heeft op zijn allereerste dag meer transacties gehad dan alle grote platforms die gebaseerd zijn op Ethereum. De populariteit van Slerf schoot omhoog nadat de ontwikkelaar via een X-post liet weten dat hij alle opgehaalde fondsen kwijt was geraakt. Het ging om een bedrag van zo’n $10 miljoen dat de ontwikkelaar naar een burn-adres had gestuurd. Dit alles leidde tot een prijsstijging van de SLERF-munt bij lancering.

Slerf is een token met een luiaardthema dat werd uitgegeven in de Aziatische ochtenduren op maandag. Het registreerde een handelsvolume van meer dan $2,7 miljard binnen de eerste 24 uur na lancering. Dat blijkt uit gegevens van CoinGecko.

Deze volumes omvatten 800.000 transacties van 130.000 individuele handelaren tonen de statistieken aan. Raydium, een op Solana gebaseerde cryptobeurs, zorgde voor het grootste deel van de transacties. Met meer dan $1,7 miljard aan volume had de exchange een goede dag.

Om dit in perspectief te brengen met de Ethereum-cijfers: het deed slechts $2,3 miljard aan cumulatief volume, blijkt uit gegevens van DefiLlama. Dit is het totale aantal van alle transacties die zijn afgehandeld op de blockchain. Daarbij gaat het om transacties van handels-, uitleen- en leenapplicaties.

Memecoin vliegt tientallen keren over de kop

De chaotische start van de memetoken Slerf zorgde voor alles behalve negatief sentiment op de markt. Wanneer de koersprijs van SLERF erbij gepakt wordt is te zien dat de prijs binnen enkele uren van $0,03 naar $1,40 steeg. Dat is zo’n 46 keer je inleg, dus tel uit je winst.

Ervaren handelaren spraken bij Slerf van een ‘blue-chip meme’. Daarmee doelen zij op een grappige verwijzing naar blue-chip aandelen, die bekend staan om hun betrouwbaarheid. Een blue-chip aandeel wordt gewaardeerd vanwege zijn stabiliteit en kwaliteit op bedrijfsniveau, meestal bij gevestigde bedrijven met een lange historie. Iets wat bij Slerf net even anders liep.

Hoewel SLERF mogelijk niet de fundamenten heeft die bewezen cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ondersteunen, laat het toch de kracht zien van social media en virale trends in de cryptowereld.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment