Nieuwe hoop voor de cryptomarkt: DCG lost schulden af

Stefan de Graaf


Digital Currency Group (DCG), een grote speler in de crypto industrie, heeft vandaag bekend gemaakt dat het al zijn kortlopende schulden van het inmiddels opgeheven dochterbedrijf Genesis heeft afgelost. Dit is een belangrijke ontwikkeling in de cryptowereld, gezien de grote impact van DCG op de markt. DCG’s CEO Barry Silbert, liet weten dat het bedrijf ongeveer $700 miljoen heeft betaald aan Genesis-crediteuren als onderdeel van een grotere aflossing van meer dan $1 miljard in het afgelopen jaar. Dit nieuws kan duidelijk gezien worden als een teken van herstel en stabiliteit na een pijnlijke crypto-bearmarkt.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Schulden van DCG terugbetaald

DCG deelde vandaag op X dat het vrijwel alle financiële achterstanden van Genesis heeft weggewerkt. Het aflossen van dergelijke grote schulden is een positieve indicatie voor de markt en biedt hoop voor zowel investeerders als andere betrokken partijen. De situatie rondom DCG, Genesis, Gemini en andere crypto bedrijven zorgde tijdens de bearmarkt voor grote paniek onder investeerders, maar ondertussen is het duidelijk dat de zwaarste etappe achter de rug is.

“DCG is verheugd aan te kunnen kondigen dat we alle kortetermijnleningen van Genesis hebben afbetaald. In totaal heeft DCG in iets meer dan een jaar meer dan $ 1 miljard aan schulden afbetaald aan haar schuldeisers, waaronder bijna $ 700 miljoen aan Genesis, waarmee alle verplichtingen die op dit moment verschuldigd zijn zijn voldaan.”, aldus het statement van DCG op Twitter.

De rol van Bitvavo

Daarnaast is het belangrijk om te noemen dat ook het Nederlandse handelsplatform Bitvavo betrokken is bij deze afwikkelingen. Bitvavo had een aanzienlijk bedrag van €280 miljoen uitstaan bij Genesis en toen de cryptobank failliet was het even de vraag of Bitvavo dit bedrag nog wel terug zou krijgen, al heeft de Nederlandse crypto exchange altijd beloofd dat klanttegoeden nooit in gevaar zijn geweest.

Op dit moment verwacht Bitvavo dat in ieder geval een groot deel van de in totaal $280 miljoen dit kwartaal nog terugbetaald zal worden door DCG.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment