Nieuwe Bitcoin-grootmacht opgedoken, maar blijkt tegenvaller te zijn

Stefan de Graaf


Handig aan blockchain-technologie is dat je precies kunt achterhalen wat elk walletadres op het netwerk doet. Maar dit is ingewikkelder dan je misschien zou denken, want het is vaak helemaal niet duidelijk van wie walletadressen zijn. Dat kan leiden tot misverstanden. Eén adres lijkt een groot bedrag in bitcoin (BTC) te hebben gestopt, maar de realiteit ligt net iets anders.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin whale komt uit het niets

Volgens BitInfoCharts is één walletadres sinds begin november van bijna 110 BTC naar ruim 11.268 BTC gegaan. De inhoud was bij het maken van het adres eind oktober al bijna 4 miljoen dollar waard.

Maar in november kwam hier in geleidelijke stappen deze enorme hoeveelheid bij – het adres is nu ruim 426 miljoen dollar waard. Daardoor staat het op het moment van schrijven op plaats 70 van de grootste walletadressen – vlak erboven staat nota bene één van Binance’ (kleinere) walletadressen.

BitInfoCharts gaat ervan uit dat de coins op dezelfde dag zijn aangekocht als dat ze zijn verstuurd. De bijbehorende prijzen liggen tussen de 34.200 dollar en 37.700 dollar. De gemiddelde prijs bedraagt ongeveer 37.200 dollar. Volgens de analysesite staat de investeerder zo’n 9 miljoen dollar in het groen, goed voor een rendement van ongeveer 2%.

Bitcoin whale is een domper

Al sinds de aanvraag van een spot-ETF door BlackRock speculeren investeerders erop los als ze een nieuwe whale tegenkomen. Deze kopers zouden maar zo grote instituten kunnen zijn, die de markt voor proberen te zijn met het kopen van bitcoins voor hun fonds. Dit zal vermoedelijk één van de oorzaken zijn geweest van de stijging van 50% sinds september.

Maar dit mysterieuze adres is minder interessant dan men oorspronkelijk dacht. CoinDesk heeft contact gehad met blockchain-analysedienst CryptoQuant. Het walletadres is namelijk een nieuw cold storage-adres van de crypto exchange BitMEX. De coins zijn uit maar liefst 450 verschillende adressen in het nieuwe adres beland, maar het is slechts een interne verplaatsing. In ieder geval een deel van de ETF-hype is dus onterecht.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment