Nieuw record aan ethereum wordt gebruikt voor passief inkomen

Stefan de Graaf


Nog nooit eerder is er zoveel ethereum (ETH) gestaked als nu. Met enkele succesvolle weken op dit gebied, staat het percentage gestakete munten op een nieuw absoluut record. Des te meer munten er worden vastgezet, des te veiliger het netwerk. De indrukwekkende groei qua staking komt enigszins uit een onverwachte hoek, maar is een uiterst positief teken voor het netwerk.


Ethereum rolt grote update uit, maar stuit op testnet problemen

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum staking in de lift

Uit data van IntoTheBlock blijkt dat het percentage gestakete ether, in verhouding met de totale circulerende voorraad, recentelijk is gestegen tot een nieuw record.

Tussen 8 en 14 januari stond de ‘staking participation rate’ gelijk aan 24,29 procent. Nog nooit eerder stond dit percentage zo hoog als nu.

Een totaal van 19,1 miljard ether wordt gestaked, terwijl bijna 120 miljard munten wereldwijd in omloop zijn.

Ethereum maakte in september 2021 de overgang van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Hiermee maakten miners plaats voor validators, en werd rekenkracht ingeruild voor het vastzetten van ether. Door te staken, kunnen mensen bijdragen aan het valideren van transacties en het beveiligen van het netwerk.

De participatiegraad van staking op het Ethereum netwerk bevindt zich al geruime tijd in een opwaartse trend. Dit terwijl het sinds april vorig jaar, dankzij de langverwachte Shapella update, mogelijk is om ethereum op te nemen uit de stakingcontracten.

Hoewel een grote exodus werd verwacht, is de vraag naar staking juist explosief gestegen, aangewakkerd door de toegenomen flexibiliteit die het met zich meebrengt.

Het is een bemoedigend teken voor het Ethereum netwerk. Het maakt het namelijk moeilijker voor kwaadwillende actoren om controle te krijgen over de blockchain.

Staking bij andere crypto netwerken

Ondanks het recordpercentage gestakete ether, behalen veel andere layer-1 blockchains op dat vlak betere resultaten.

Volgens Staking Rewards, dat een gedetailleerd overzicht biedt van data omtrent staking, doen grote netwerken als Solana (SOL), Cardano (ADA) en Avalanche (AVAX) het stuk voor stuk beter dan Ethereum.

Op het Solana netwerk wordt 51,09 procent van het totale circulerende aanbod gestaket, op Cardano geldt een ratio van 64,29 procent en op Avalanche is het 52,69 procent.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment