Nieuw Ethereum project ‘Starknet’ start vandaag met airdrop programma

Stefan de Graaf


Starknet, een ZK-rollup layer-2 netwerk op Ethereum (ETH), lanceert vandaag zijn STRK token middels een gigantische airdrop. In totaal zullen iets meer dan 700 miljoen tokens verdeeld worden onder 1,3 miljoen in aanmerking komende wallets. Het betreft de eerste van meerdere distributierondes, waar de crypto gemeenschap lang naar heeft uitgekeken.


Voorspelling alert: Ethereum richting $4.900 in 2024

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

700 miljoen STRK crypto tokens

Op 14 februari werden details omtrent de langverwachte airdrop naar buiten gebracht, en vandaag is het dan zover.

Het airdrop programma, door StarkNet ook wel ‘Provisions Program’ genoemd’, omvat een totale allocatie van 900 miljoen STRK-tokens. Uiteindelijk zullen er in totaal 1,8 miljard STRK tokens worden uitgedeeld aan gebruikers en leden van de community,

Deze eerste fase van het Provision Program omvat de allocatie van in totaal 728 miljoen STRK-tokens. Dit komt overeen met ongeveer 10 procent van de totale voorraad.

De criteria voor de STRK airdrop zijn primair opgesplitst in drie groepen: Starknet-gebruikers, ontwikkelaars en bijdragers aan het ecosysteem; Ethereum-bouwers en stakers; en open-source ontwikkelaars die niet verbonden zijn met het Web3-ecosysteem.

Het leeuwendeel van de tokens zal vloeien richting gebruikers van het Ethereum schalingsnetwerk zelf.

De in aanmerking komende wallets kunnen vanaf vandaag 13:00 uur Nederlandse tijd hun STRK-tokens claimen. Tot uiterlijk 20 juni krijgen zij hiervoor de tijd.

Het StarkNet airdrop-programma fungeert als een beloningsmechanisme voor de leden van zijn gemeenschap, waaronder vroege gebruikers, ontwikkelaars en individuen die bijdragen aan het StarkNet-ecosysteem.

De STR-token zal worden gebruikt voor het betalen van netwerkvergoedingen, staking en governance.

Starknet: Ethereum schalingsoplossing

Starknet is ontwikkeld door StarkWare Industries, een in Israël gevestigd blockchainbedrijf, om Ethereum te schalen. Starknet werd volledig gelanceerd in februari 2022 als een toestemmingsloze layer 2-bloockchain, waardoor iedereen gedecentraliseerde applicaties (dApps) erop kan bouwen.

De Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde vergrendeld in smart contracts, van Starknet komt uit op ruim 54 miljoen dollar, zo blijkt uit data van DeFiLlama. De TVL is het afgelopen jaar enorm hard gestegen. Een jaar geleden werd er namelijk nog minder dan 1,5 miljoen dollar vastgezet op het netwerk.


Post Views: 18

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment