New York wil positie als globale crypto hub verstevigen

Stefan de Graaf


De New York City Bar Association heeft een wetsvoorstel ingediend om de gunstige positie van New York City als crypto hub te behouden. Het nieuwe voorstel moet crypto bedrijven aanmoedigen om zich in New York te vestigen, en moet de positie van New York als leidinggevend commercieel centrum een boost geven.


šŸš€ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

New York wil crypto positie verstevigen

Het nieuwe wetsvoorstel promoot technologische en commerciƫle verbeteringen die de kosten van transacties omlaag zullen brengen. Ook zal het voorstel de efficiƫntie en veiligheid van financiƫle transacties binnen de jurisdictie van New York verbeteren. Dit blijkt uit onderzoek van de Bar Association.

Volgens de New York City Bar Association zijn dit belangrijke factoren die marktparticipanten in rekening nemen bij het kiezen voor een locatie. Het wetsvoorstel moet de Uniform Commercial Code (UCC) van New York aanpassen. Deze UCC is sinds 2014 niet veranderd. Volgens het onderzoek zijn er sindsdien echter veel belangrijke technologische vorderingen geweest. Een van deze vorderingen is uiteraard de ontwikkeling van de crypto industrie.

Het onderzoek meldt dat New York het risico loopt om marktparticipanten kwijt te raken aan andere Amerikaanse staten en zelfs aan andere landen. 11 andere staten pasten hun commerciele reglementen al aan.

ā€œNew York riskeert dat marktparticipanten andere staten of zelfs landen zoals Engeland zullen prefereren voor transacties, waaronder digitale assets. Deze andere jurisdicties zijn in rap tempo hun commerciĆ«le wetten aan het hervormen om opkomende technologieĆ«n en elektronische transacties te faciliteren,ā€

Crypto hub New York

Aldus het onderzoek. New York heeft overigens het grootste aantal crypto bedrijven ter wereld. Eind 2023 stond dit aantal op 843 bedrijven. Ook wordt de stad gewaardeerd als een van de beste crypto hubs ter wereld. New York moet alleen Dubai en London voor zich laten in deze lijst. Volgens de Bar Association zouden de nieuwe reglementen een goede stap zijn voor New York als globale crypto hub.

ā€œDe aanpassingen zullen helpen om de leidinggevende positie van New York in commerciĆ«le en financiĆ«le vooruitgang te verstevigen. Ook zal het migratie van digitale commercie naar andere jurisdicties ontmoedigen. Dit zal technologische en commerciĆ«le vooruitgang promoten en aanmoedigen.ā€


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment