Nederlandse crypto expert deelt koers waar je bitcoin moet verkopen

Stefan de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen ontploft en staat plotseling binnen handbereik van zijn all-time high van 69.000 dollar, dat in november 2021 werd behaald. Dankzij de prijsexplosie staat het leeuwendeel van de bitcoin-bezitters in het groen wat betreft hun investeringen, wat de discussie opent over het ideale moment om winsten te verzilveren.

Al een tijdlang heeft de Nederlandse crypto-analist Jelle een specifieke prijsrange gemarkeerd om geleidelijk zijn investeringen te verkopen, en we staan opeens akelig dichtbij.

Bitcoin koers nadert ‘verkoopzone’

De Nederlandse analist, beter bekend als ‘CryptoJelleNL’ op sociale mediaplatform X, deelde een halfjaar geleden zijn ‘’simpele’’ crypto-plan voor de komende jaren.

Uitgezoomd op de koersgrafiek van bitcoin markeerde Jelle drie verschillende zone’s, ieder met een eigen strategie.

Tussen grofweg 12.000 en 30.000 dollar was volgens Jelle de zone waarin investeerders naar zijn mening volop moesten profiteren van de relatief lage bitcoin koers. De ‘koopzone’, zo noemde de analist deze range.

Tussen 30.000 en 75.000 dollar is vervolgens het gebied waarin Jelle zelf geen stappen onderneemt. Tot slot ligt tussen 75.000 en 150.000 dollar het door de analist vastgestelde gebied om geleidelijk zijn bezit in bitcoin te verkleinen.

Bitcoin analyse Cryptojelle
Foto van @CryptojelleNL

Bitcoin’s historische februari maand heeft de koers op een steenworp afstand tot de verkoopzone gebracht. Hoewel het voor veel bitcoin-fanaten wellicht wat vroeg lijkt om deels afstand te doen van hun BTC-bezit, heeft Jelle aan zijn meer dan 67 duizend X-volgers laten weten zich vast te houden aan zijn opgestelde plan.

Dat bitcoin een keer stoom af moet blazen na deze gigantische rally mag duidelijk zijn, maar wanneer en hoe diep de daling zal zijn is nog een groot vraagteken. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan is nogal bearish voor de korte termijn en verwacht een crash tot een dieptepunt van 42.000 dollar.

Jelle is in ieder geval vastberaden om zijn vastgestelde verkoopzone te volgen, en laat zich niet beïnvloeden door bitcoin’s prijsactie. Niemand kan immers met zekerheid zeggen wat de koers van bitcoin in petto heeft.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment