Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’

Stefan de Graaf


Het is algemeen bekend dat de cryptomarkt mogelijkheden biedt om snel bakken met geld te verdienen. De afgelopen jaren zijn er talloze projecten geweest die in korte tijd met duizenden procenten de lucht in zijn geschoten. Dergelijke verhalen zijn vaak de reden waarom mensen de volatiele cryptowereld betreden.

Een Nederlands stel zagen in 2021 in slechts enkele maanden de waarde van hun crypto-investering stijgen van 3.000 euro naar 240.000 euro. Het is een van de vele succesverhalen binnen het cryptolandschap, waar tevens een enorme les uitgehaald kan worden.


Hedera koers daalt 40% na teleurstellend nieuws BlackRock

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Waardestijging telcoin maakt stel rijk

Er is een verhaal opgedoken over een Nederlands stel, Max (34) en Marcelle (35), die hun crypto-investering in korte tijd tientallen keren over de kop zag gaan.

De geliefden besloten begin 2021, toen de cryptomarkt aan het begin stond van een bloeiende bullmarkt, een bedrag van 600 euro in telcoin (TEL) te stoppen. De investering bleek direct een uitstekende zet te zijn geweest. De koers steeg meteen met honderden procenten, en het stel verhoogde op de weg omhoog hun inzet tot een totaal van 3.000 euro.

In april van dat jaar schoot de altcoin vervolgens als een raket de lucht in. Half mei bereikte de token zijn hoogste punt ooit en stond de waarde van de inleg van Max en Marcelle opeens op een astronomische 240.000 euro.

Wat vaak ontbreekt bij succesverhalen als deze is de kwestie of er ook daadwerkelijk is uitgecasht. Zoals Max in 2022 in gesprek met de podcast PorteRonee aangaf, neemt hebzucht na bizarre waardestijgingen als deze al snel de bovenhand.

‘’Het is bizar hoe hebzuchtig je wordt als je geld zo snel ziet groeien. Het is denk ik een beetje als gokken. Als je weet dat je van geld meer geld kunt maken ga je door.’’

Het stel heeft hun stapel TEL-tokens nooit verkocht, en dus is de winst nooit daadwerkelijk op hun bankrekening terechtgekomen.

Het verhaal van Max en Marcelle leest crypto-investeerders enkele belangrijke lessen. Hoe snel een cryptomunt  in waarde kan stijgen, hoe snel het ook weer de andere kant op kan slaan. In slechts een week tijd daalde de totale waarde van de telcoin-stapel van het stel van 240.000 euro naar 160.000 euro.

Kijkend naar de inleg van 3.000 euro zou dit natuurlijk nog steeds een weerzinwekkend rendement betekenen. Echter is de kans groot dat je, net als Max en Marcello, vasthoudt in de hoop dat je investering weer tot minimaal boven de 200.000 euro zal stijgen.

Emoties spelen nu eenmaal een belangrijke rol bij investeringsbeslissingen; met name in de extreem volatiele crypto-wereld.

Belangrijke crypto-les

Max en Marcelle hebben hun lesje inmiddels wel geleerd en hebben besloten het nu anders aan te pakken. Het stel heeft een duidelijk plan gemaakt hoeveel ze uitcashen indien de koers van telcoin bepaalde hoogtes bereikt. Door vooraf duidelijke regels te maken, kun je als investeerder rationele beslissingen nemen in plaats van emotionele reacties op marktschommelingen.

Het stel adviseert mensen bovendien om zich goed te verdiepen in crypto projecten alvorens ergens in te investeren:

‘’Zorg dat je weet wat je doet. Lees je in en laat je informeren.Toen we die eerste € 600 inlegden hadden we nog weinig kennis, maar daarna zijn we ons goed gaan verdiepen in de materie. Het blijft een gokspel, dus doe het alleen met geld dat je echt kan missen.’’


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment