Nederlands crypto bedrijf doorstaat als eerste belangrijke kwaliteitstest

Stefan de Graaf


Amdax, een Nederlands crypto bedrijf, heeft de prestigieuze ISAE-3000 Type-1 audit gehaald. De vermogensbeheerder en cryptobewaarder is daarmee een van de veiligste van Nederland. Het is het eerste bedrijf in Europa dat de audit haalt. Het doorstaan van een ISAE-3000 Type-1 audit betekent een hoge veiligheid van een crypto bedrijf.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nederlands crypto bedrijf haalt prestigieuze audit

De ISAE-3000-audit is een belangrijke prestatie. Het geeft aan dat de processen van Amdax voldoen aan hoge normen op het gebied van beveiliging, transparantie en efficiëntie. De audit bestrijkt verschillende aspecten, waaronder bewaring, opnames en stortingen van crypto-assets en algemene IT-controls.

Volgens Lucas Wensing, de CEO van Amdax, is de audit belangrijk om de toewijding van het bedrijf voor veiligheid te laten zien. Vooral in een markt waar zorgen over de veiligheid van klantenfondsen bij crypto dienstverleners veel voorkomen. 

“Met de komst van MiCAR, wordt regulatie steeds belangrijker. Deze regels schrijven voor dat aanbieders van crypto diensten volledig in het voordeel van de klant moeten handelen. We zijn de eerste crypto dienstverlener in de EU die dat bewijst met een ISAE-3000 Type-1 audit. Hiermee laten we zien dat we niet alleen doen wat verplicht is, maar ook wat noodzakelijk is.” Aldus Wensing.

FTX fiasco en crypto wet MiCA

Met MiCAR verwijst Wensing naar de Markets in Crypto Assets wet die de EU in werking heeft gezet. Het is een van de eerste en belangrijkste crypto wetten ter wereld. Met MiCAR wil de EU een betere grip krijgen op de crypto industrie. Er worden duidelijke regels opgesteld voor crypto bedrijven. Ook transparantie is van groot belang.

Duidelijke regels en veiligheid zijn zeer belangrijk. In het verleden zijn er verschillende grote incidenten geweest waar gesjoemel met klantentegoeden miljarden aan schade veroorzaakten. Denk maar aan het FTX fiasco, dat tientallen miljarden dollars deed verdampen. Momenteel wordt FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried daarvoor berecht in de Verenigde Staten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment