Nederlanders woest na excuusbrief crypto-trader die miljoenen verloor

Stefan de Graaf


Een crypto trader uit Hengelo heeft in een uitgebreide brief zijn excuses aangeboden aan de ruim 300 Nederlanders wiens geld hij verloor. Hij handelde voor hen in cryptocurrencies, waar hij door groot succes een flink klantenbestand mee opbouwde. Dat succes had echter ook een einde. Na miljoenen te hebben verloren door flinke risico’s te nemen, stuurde hij gisteren een excuusbrief naar de gedupeerden. 


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Gefaalde ‘crypto-genie’ biedt zijn excuses aan

Op 7 februari verzond een 23-jarige crypto handelaar uit Hengelo een excuusbrief naar zijn klanten. Daarin biedt hij onder andere zijn excuses aan, en geeft hij een reconstructie van hoe het zo is afgelopen. De e-mail, verzonden door een tussenpersoon, opende als volgt:

“Beste betrokkenen, middels deze brief wil ik een begin maken met het verduidelijken van de huidige situatie en wil ik, voor jullie, een beeld schetsen van de mogelijkheden voor een objectieve weergave van de feiten.”

De rechtenstudent en voetballer verblijft momenteel op een geheim adres. Hij wordt beschermd door de politie. Wat voor consequenties de gefaalde investeerder tegemoet ziet is nog niet bekend. Wel is al de resterende hoop voor de getroffenen verdwenen; hij maakt in zijn bericht duidelijk dat er niets meer van het geïnvesteerde geld over is. 

De Hengeloër betoogt dat de schuld niet alleen bij hem ligt; klanten zouden hem onder druk hebben gezet om meer risico’s te nemen. Volgens hem wilden zij een hoger rendement, waarna hij van zijn ‘zelfgemaakte succesvolle strategie’ afweek. Dat resulteerde ertoe dat hij op een kantelpunt kwam, na twee jaar ‘succesvol’ te hebben geïnvesteerd.

‘Excuusbrief maakt de situatie alleen maar erger’

De excuusbrief werd door de gedupeerden niet in dank ontvangen. Volgens de slachtoffers was het de afspraak dat de investeerder bij een verlies van 12,5% zou overleggen wat het verdere verloop zou worden. Dat hij pas bij het kwijtraken van alle fondsen contact opnam is volgens hen een schande, en legt de schuld volledig bij hem. 

Dat de cryptohandelaar beschrijft hoe vervelend de situatie voor hem en zijn familie is, maakt het volgens zijn voormalige klanten alleen maar erger:

“De rust was juist wat weergekeerd, maar die mail heeft iedereen alleen maar woester gemaakt,” aldus een van de slachtoffers. “Hij lijkt er vooral op uit om zijn familie erbuiten te houden. (…) En hij zegt nu vooral hoe ellendig het allemaal voor hem is. Nou, het is vooral ellendig voor al die mensen die hem zagen als cryptowonder en cryptogenie en die hun vertrouwen beschaamd zagen.”


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment