Miljardair verwacht glansrijk 2024 voor Bitcoin, deelt 3 redenen

Stefan de Graaf


Miljardair Mike Novogratz is erg optimistisch over de toekomst van Bitcoin (BTC) en de crypto industrie. De CEO van het investeringsfonds Galaxy Digital noemt tijdens een gesprek op de Global Als conferentie drie factoren die Bitcoin dit jaar nog een duwtje in de rug zullen geven. 


Genesis plant miljardenverkoop uit bitcoin ETF en drukt BTC koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Drie positieve factoren voor bitcoin

Ten eerste noemt Novogratz de crypto regulatie die dit jaar een stuk duidelijker zal worden. Al jaren is de crypto sector wetgevend gezien een wilde westen. Dit jaar is de kans echter groot dat er een hoop wetgevende duidelijkheid komt voor de industrie. Het gebrek aan wetgevende duidelijkheid was tot dusverre een groot obstakel voor potentiële investeerders.

De tweede positieve factor is de aanstaande renteverlagingen van de Amerikaanse Federal Reserve. Als de rente omlaag gaat zal dit zeer gunstig zijn voor ‘risicovolle assets’ zoals crypto. Zelfs met de hoge rente van de afgelopen tijd deed de crypto sector het verrassend goed. Laat staan met dalende rente cijfers die later dit jaar worden verwacht.

De laatste positieve factor is volgens Novogratz de groeiende Bitcoin adoptie als gevolg van de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Hierover hebben we de laatste maanden uiteraard al veel over gesproken. Maar het is zonder twijfel een reusachtige katalysator voor de groei en adoptie van Bitcoin en de crypto sector als geheel.

Crypto regulatie komt eraan

De laatste twee punten zijn redelijk makkelijk aan te tonen. Vooral een dalende rente is makkelijk te kwantificeren. Bij regulatie is dit echter een ander verhaal. Novogratz heeft het volgende over dit punt te zeggen:

“De Verenigde Staten zit klem wat betreft regulatie. Maar het goede nieuws is dat we nog elf maanden hebben tot de verkiezingen, en wie er ook wint, Democraten of Republikeinen, Gary Gensler zal niet meer de voorzitter van de Security and Exchange Commission (SEC) zijn. Er komt regulatie aan. Er is een akkoord tussen de partijen over regulatie. Dit wordt geblokkeerd door Elizabeth Warren, Gary Gensler en een paar anderen. Maar dit gaat veranderen.”

Novogratz denkt dus dat het dit jaar wel loskomt wat betreft de regulatie. Dit in combinatie met dalende rentes en de nieuwe bitcoin ETF’s lijkt het ideale recept voor een mooi crypto jaar:

“In de komende 12-18 maanden krijgen we regulatie, de Fed gaat de rentes laten dalen en we hebben dit totaal nieuwe instrument van adoptie, dat pas net op gang komt. De ETF’s zijn twee weken oud. Normaal komen ETF’s pas na zes of zeven weken na de lancering op gang dus de verkopende partij heeft genoeg tijd om telefoontjes te plegen. Nu hebben we negen grote verkopende partijen. Reusachtige partijen die bitcoin verkopen. Dit is erg groot.”

Volg dagelijks je crypto winsten


Post Views: 12Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment