Memecoins dalen harder dan bitcoin, is het memeseizoen voorbij?

Stefan de Graaf


Ondanks de stijging die de grotere memecoins eerder lieten zien, zakt de markt sinds deze week wat weg. In vergelijking dalen zij zelfs harder dan bitcoin (BTC) op dit moment. De vraag is dan ook of het memeseizoen wellicht voorbij is.

FBI rolt cryptofraude van $43 miljoen in Las Vegas op

FBI rolt cryptofraude van $43 miljoen in Las Vegas op

Memecoins minder populair

De afgelopen week deden de memecoins het beter dan deze week. Zo lijken de grotere memecoins, zoals dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB) en pepe (PEPE), sinds gisteren weer te dalen. Ten opzichte van de rest van de markt presteren ze dan ook ondermaats.

De totale marktwaarde van memecoins is volgens de data van CoinGecko in korte tijd flink afgenomen. In slechts 24 uur daalde de marktwaarde met 2,7%, wat een waardevermindering opleverde van 55,48 miljard dollar.

De daling werd geleid door bonk (BONK), floki (FLOKI) en memecoin (MEME).  In een tijdsspanne van 24 uur daalden zij respectievelijk 6%, 3,3% en 3%.

De daling begon in de eerste week van april en staat inmiddels op -15%. In de grafieken is goed te zien dat de koers in een dalende beweging zit. De technische indicatoren lijken op dit moment nog geen trendbreuk aan te geven. 

Doge blijft marktleider

Ondanks dat dogecoin veel groter is dan de andere memecoins, kreeg ook deze coin een verlies te verwerken van 2,1%. Hierdoor is de totale marktwaarde van de populaire memecoin gedaald naar 22,74 miljard dollar. Interessant detail is dat het aandeel van dogecoin in de memecoin markt erg groot is, namelijk bijna 41%.

Ook de directe concurrent van dogecoin, shiba inu, maakte een correctie door van 2,4%. De totale marktwaarde kwam hiermee op 14,29 miljard dollar, waarmee het nog steeds de op een na populairste memecoin is.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Handelsvolume neemt met 81% af

Ook in het handelsvolume van de memecoins is terug te zien dat deze nog steeds afnemen. Uit data van de website Dune blijkt dat het wekelijkse memecoin-handelsvolume op alle blockchains is afgenomen met maar liefst 81%. In de week van 29 april werd er namelijk nog $999 miljoen aan memecoins verhandelt. Een week later was dit al gedaald naar $192 miljoen. Hier kan men uit afleiden dat de interesse of het vertrouwen van investeerders de laatste tijd vermindert.

Een van de verklaringen kan de sterke macro-economische data van de Verenigde Staten zijn. Op 1 mei liet de Amerikaanse Federal Reserve weten dat de kans op het verlagen van de rente erg klein is. Dit zorgt voor een sterkere dollar, waardoor investeerders liever kiezen voor veilige staatsobligaties. Daarmee lopen zij op dit moment minder risico op het verliezen van hun inleg.

Of dit ook daadwerkelijk het einde van het memecoin-seizoen inluidt is nog maar de vraag. Volgens verschillende analisten moet het altcoin-seizoen, waar memecoins ook deel van uitmaken, namelijk nog beginnen. Vaak start deze periode als bitcoin voor een tijd lang weinig prijsactiviteit laat zien. Maar of en wanneer dit zich zal gaan ontvouwen, is nog een onderwerp van veel speculatie.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment