Meerderheid Amerikaanse senatoren is anti-crypto

Stefan de Graaf


Een onderzoek van Stand with Crypto, geaffilieerd met Coinbase, wijst uit dat 18 Amerikaanse senatoren momenteel ‘pro-crypto’ zijn, de meerderheid dus niet. Ook laat Stand with Crypto zien hoe pro-crypto de senatoren precies zijn. Dit baseren ze op het aantal ingediende pro-crypto wetsvoorstellen en het aantal crypto statements dat ze maken.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Politiek is verdeeld

Van alle senatoren zijn de republikeinen Cynthia Lummis en Ted Burr het meest pro-crypto. Lummis diende acht crypto wetsvoorstellen in en maakte 184 crypto statements. Burr diende ook acht crypto wetsvoorstellen in en maakte 25 pro-crypto statements.

Een andere bekende naam in het lijstje is Ted Cruz. Hij is al jarenlang uitgesproken voorstander van de crypto sector. Voorheen was Cruz werkzaam in de staat Texas, maar inmiddels is hij dus senator.

Van de in totaal 18 pro-crypto senatoren zijn er 14 republikein en 4 democraat. Dertig senatoren zijn openlijk anti-crypto. Hiervan zijn er 23 democraat, 5 republikein en 2 onafhankelijk. Er is dus een duidelijke kloof tussen de republikeinen en de democraten wat betreft crypto gezindheid. In totaal zijn er 100 senatoren. Twee voor elke staat.

De speerpunt onder de anti-crypto senatoren is Elizabeth Warren. Zij introduceerde drie anti-crypto wetsvoorstellen en deed 76 openbare statements tegen crypto. Warren advoceert al lang dat crypto wordt gebruikt voor criminele doeleinden zoals terrorisme in het middenoosten.

Crypto support neemt toe

Huidige president Joe Biden wordt geclassificeerd als anti-crypto. Ook toont de data aan dat presidentskandidaten Donald Trump en Robert F. Kennedy richting de kant van pro-crypto neigen. Trump deed overigens vorige week een opvallende crypto belofte tijdens een toespraak in New Hampshire. Hij zei namelijk nooit een Central Bank Digital Currency (CBDC) goed te keuren mocht hij president worden. Lees daar hier alles over.

Hoewel de pro-crypto delegatie in de senaat in de minderheid is, lijkt de groep te groeien. Enkele jaren geleden was een pro-crypto politicus in Amerika een zeldzaamheid. Met de groei van de crypto sector en met groeiende adoptie zal de steun uit de politiek naar verwachting ook blijven groeien. 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment