markt vol spanning en verwachtingen

Stefan de Graaf


Het aftellen tot de volgende Bitcoin (BTC) halving is nu daadwerkelijk losgebarsten. Met nog 8 dagen te gaan neemt zowel de spanning en opwinding toe binnen het cryptoland. De halving is een fundamenteel evenement dat de inflatie van bitcoin omlaag drukt, en de schaarste logischerwijs een flinke boost geeft. In het verleden opende de halving iedere keer de deuren tot een gigantische bullrun, en investeerders hopen logischerwijs dat het dit keer niet anders zal zijn.

Wil je zelf ervaren hoe je bitcoins kunt maken? Aan het einde van dit artikel leggen we uit hoe je gemakkelijk kunt starten met het genereren van bitcoins.

Bitcoin op de vooravond van cruciaal fenomeen

De Bitcoin halving staat vastgelegd in de code van Bitcoin en is geprogrammeerd om elke 210.000 transactieblokken, wat gelijkstaat aan een ongeveer 4 jaar, plaats te vinden. De code bepaalt dat de beloning die miners ontvangen voor hun werkzaamheden, zoals de naam al doet vermoeden, gehalveerd worden.

Momenteel innen miners 6,25 BTC wanneer zij een nieuw transactieblok aan de blockchain toevoegen. Na de volgende halving, die naar alle waarschijnlijkheid op 20 april plaatsvindt, wordt de beloning verlaagd naar 3,125 BTC.

De blokbeloning die miners ontvangen bestaan uit nieuw gecreëerde bitcoins. Dit betekent simpelweg dat de halving de snelheid verlaagt waarmee nieuwe bitcoins in omloop worden gebracht. De inflatie wordt dus in feite verminderd. Met het vastgestelde maximum van 21 munten die zullen bestaan, wordt het decentrale activum plots een stuk schaarser na iedere halving.

Bitcoin bullrun op komst?

De verhoogde schaarste leidde na de eerdere 3 halvings tot een langdurige en explosieve prijsstijging. Crypto-investeerders anticiperen ook dit keer weer op een zogeheten aanbodschok. Dit treedt echter pas op wanneer de vraag naar BTC op zijn minst gelijk blijft. Met de in januari op de markt gebrachte bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), die bijna iedere handelsdag honderden miljoenen dollars binnenhalen, lijkt dit geen probleem te moeten zijn.

Natuurlijk biedt het verleden geen garantie dat Bitcoin na de komende halving opnieuw een bullrun zal ervaren.. Desalniettemin ziet het er enorm goed uit volgens het economische principe van vraag en aanbod. Aan de ene kant vermindert de halving het aanbod van nieuwe munten, wat de schaarste verhoogt, terwijl aan de andere kant de spot ETF’s een gigantische kapitaalinstroom verwezenlijken.

Hoewel het moeilijk is om de exacte impact op de koers te voorspellen, zijn de verwachtingen zeer hoog. Wil je optimaal profiteren van het cruciale Bitcoin-evement? Overweeg dan om zelf bitcoin te gaan mijnen. Dankzij Rollman Mining in Nederland heb je geen uitgebreide voorafgaande kennis of een diepe portemonnee nodig om te starten. Rollman Mining maakt het mogelijk om vanuit huis bitcoin te mijnen. Bovendien biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop.


Post Views: 508Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment