Man verkoopt zijn oude postzegels voor €530.000

Stefan de Graaf


Postzegels lijken voor veel mensen op het eerste gezicht behoorlijk saai, maar een recente veiling in Nederland heeft bewezen dat dit zeker niet altijd zo hoeft te zijn. Er werden namelijk twee Nederlandse postzegels verkocht voor een recordbedrag van maar liefst €530.000. De verkoop van deze oude postzegels werpt een interessant licht op hoe de waarde van sommige postzegels de laatste tijd flink is toegenomen.

Gigantische winst met postzegels

De opbrengst uit de betreffende veiling markeert de hoogste prijs ooit betaald voor Nederlandse postzegels. Het laat duidelijk zien hoe iets wat ooit een slechts dubbeltje waard was, kan transformeren tot een fortuin. De betreffende zegels uit 1924, die koningin Wilhelmina met bontkraag afbeelden, lijken op het eerste gezicht doodnormale postzegels, maar zijn vandaag dus letterlijk tonnen waard.

Een groot aantal enthousiastelingen had geboden op de bijzondere zegels, maar uiteindelijk ging een Nederlander er met de buit vandoor. Wel moest hij eerst nog even €530.000 afrekenen.

Verzamelkoorts nieuwe postzegels

Een tijdje terug schreven we over de splinternieuwe ‘Crypto Stamp 2’ van PostNL, die voor een waanzinnige 1.000% meer dan hun oorspronkelijke waarde online verscheen. Dit zette ons aan het denken over wat deze nieuwe zegels straks misschien wel waard kunnen zijn, en wat deze zegels nou zo uniek maakten.

Het innovatieve aspect van de Crypto Stamp is dat de eigenaar naast een fysieke versie van de postzegel ook een digitale versie ontvangt. Deze digitale versie van de Crypto Stamp kan online worden verhandeld, verzameld of tentoongesteld, en omdat het op crypto-technologie gebaseerd is, is het praktisch onmogelijk om deze te dupliceren of te vervalsen.

5000% stijging vorig jaar

De eerste Crypto Stamps werden in zowel Nederland als Oostenrijk snel uitverkocht, en al snel werden ze meer waard. Zo steeg een van de zegels uit de collectie van PostNL met maar liefst 5.000%.

Ook al biedt het verleden geen garanties voor de toekomst, de recente waardestijgingen geven ons wel reden tot optimisme. Denk je dat de nieuwe Crypto Stamp een slimme investering is, maar heb je er nog geen in handen? Dan is het zaak om niet te lang te wachten. Vorig jaar was de hele oplage in no-time uitverkocht. Je kunt de Crypto Stamp 2 voor jezelf aanschaffen op de officiële website van PostNL voor maar €9,25; of als Sinterklaas kado geven aan een crypto fan.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment