Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom

Stefan de Graaf


Een crypto hacker in de Verenigde Staten heeft een miljoen dollar aan crypto gemined op de kosten van twee cloudbedrijven. De hacker wordt nu aangeklaagd voor digitale fraude en witwaspraktijken. Er hangt hem een straf boven het hoofd, die kan oplopen tot een gevangenisstraf van 50 jaar.


Nederlander verkoopt crypto voor droom Rolex die LUNA overleefde

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Cryptojacking-operatie

Op 15 april heeft het Openbaar Ministerie in de Verenigde Staten aangekondigd dat Charles O. Parks III wordt aangeklaagd voor het oplichten van twee bedrijven. Hij maakte gebruik van hun rekenkracht, stroom en apparaten om crypto mee te minen. Dat kostte de bedrijven maar liefst $3,5 miljoen. Het minen leverde de hacker maar liefst $970.000 aan ethereum (ETH), litecoin (LTC) en monero (XMR) op.

De man, ook wel bekend als “CP3O”, voerde een grootschalige en illegale “cryptojacking”-operatie uit bij de twee bedrijven. Wanneer een persoon of bedrijf zonder toestemming beschikbare rekenkracht of elektriciteit gebruikt om cryptocurrencies te minen, spreekt men van “cryptojacking”. Er zijn verschillende types malware, welke kleine beetjes van beschikbare computercapaciteit gebruiken om zo cryptocurrencies te kunnen minen.

De aanklacht

Volgens de aanklacht creëerde de man vanaf augustus 2021 meerdere accounts onder valse bedrijfsnamen. Vervolgens zorgde hij er met valse informatie voor dat hij speciale privileges en voordelen ontving. Hieronder viel ook een verhoogd gebruik van de clouddiensten. 

Parks liep tegen de lamp, toen er vragen kwamen over het hoge dataverbruik en de oplopende onbetaalde rekeningen. Uit de aanklacht blijkt dat hij een deel van zijn crypto’s via exchanges zonder hoofdkantoor heeft witgewassen. Ook heeft hij zijn crypto’s via betalingsdiensten, verschillende bankrekeningen en een NFT marketplace witgewassen.


Wormhole hacker heeft door fout recht op reusachtige airdrop

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Transacties bleven onder de radar

De man zorgde ervoor dat de transacties niet te groot waren, zodat deze niet werden gemeld zoals de Amerikaanse wetgeving voorschrijft. Zo zijn er meerdere transacties gevonden van de crypto exchange naar een bankaccount, met een grootte van $9.999 of kleiner.

Volgens de aanklagers gebruikte de verdachte het geld vooral voor luxueuze uitgaven, zoals auto’s, sieraden, dure hotels en hoge reisuitgaven. De openbaar aanklager Breon Peace heeft in een verklaring laten weten dat het Openbaar Ministerie zal doorgaan met het vervolgen van criminelen die nieuwe en vernuftige technologie gebruiken om te frauderen en misleiden.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment