Man investeert Netflix-kosten al jaren in Bitcoin, bizar resultaat

Stefan de Graaf


Bijna iedereen heeft wel een Netflix account. En waarom ook niet? Onbeperkt films en series kijken voor een tientje per maand. Een goede deal zou je denken. Maar wat nou als je in plaats van een Netflix abonnement elke maand dit tientje in bitcoin (BTC) had gestoken? Het resultaat zal je verbazen.


Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Netflix of bitcoin?

Een post op Reddit onderzoekt de hypothetische situatie waarin je voor de afgelopen 8 jaar elke maand een tientje in bitcoin had gestoken in plaats van in je Netflix abonnement. Of de persoon achter de post daadwerkelijk deze strategie heeft uitgevoerd hebben we niet kunnen bevestigen. Ondanks dat is het een zeer leerzame post.

Een klein rekensommetje bevestigt dat de totale inleg in dit scenario $980 zou zijn. Op het moment dat de post op Reddit verscheen (8 maanden geleden) zou dit bedrag zijn opgelopen tot ruim $18.000 aan bitcoin. 

De laatste acht maanden heeft de bitcoin koers echter allesbehalve stilgestaan. Momenteel staat de bitcoin koers namelijk 137 procent hoger dan toen. De investering van $980 in BTC zou dus momenteel ruim $42.000 waard zijn. Dit brengt het totale rendement van de investering op 4285 procent. Niet mis.

De DCA strategie

Natuurlijk is dit een hypothetisch scenario, en of de persoon achter de Reddit post dit ook daadwerkelijk heeft gedaan is zoals gezegd niet zeker. Wel toont het aan hoe een relatief kleine maandelijkse investering tot gigantische winsten kan leiden.

Reacties op de post zijn lovend. Een snuggere reactie meent dat de echte winst het niet kijken van tijdverspillende Netflix content is. Iemand anders meent dat de talloze “geweldige Adam Sandler films” het geld toch wel dubbel en dwars waard zijn. Waarschijnlijk steekt de plaatser van de Reddit post toch liever $40.000 in zijn zak.

De strategie van het consequent kopen van bitcoin, of een andere asset naar keuze, heet dollar cost averaging (DCA). Hierbij koop je elke maand of elke week een vast bedrag aan je favoriete crypto, onafhankelijk wat de prijs doet. Het timen van de markt is hierbij dus totaal irrelevant. Historisch gezien is deze strategie, wanneer toegepast in de crypto markt althans, zeer winstgevend. Lees in dit artikel meer over deze investeringsstrategie.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment